Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Pieter Aafjes via SRC TV

Algemeen

CULEMBORG • Vorig  was het een grote domper voor dirigent en orkestleden van de Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes, dat het 30e kerstconcert vanwege de corona lockdown niet door kon gaan. 

Daar in de loop der jaren veel beeld en geluidsmateriaal was verzameld, kwam bij oud en ere voorzitter Mari Woerdenbach het idee om daar via SRC een uitzending van te maken. Samen het dirigent Arjan Gaasbeek werden opnames uitgezocht geschikt voor de uitzending. Een mooi alternatief om eens terug te kijken naar 29 jaar kerstconcerten. 

En ook nu nog steeds te zien op You Tube. Het werd een groot succes. Alleen het zou eenmalig zijn, want de hoop was, dat er in 2021 gewoon weer een concert gegeven kon worden. Wat niemand had verwacht, gebeurde. Ondanks alle vaccinaties stak een nieuwe variant van de corona de kop op, waardoor weer allerlei evenementen afgelast moesten worden, zo ook het kerstconcert van Pieter Aafjes. 

Daarom gingen Arjan Gaasbeek en Mari Woerdenbach nogmaals de studio in van SRC om een nieuwe compilatie samen te stellen. Nu niet alleen van de kerstconcerten maar ook andere concerten van het grootorkest van Pieter Aafjes. Een aantal mooie ouvertures zoals de Raymond Ouverture, Ouverture Orpheus in de Onderwereld, de Festive Ouverture zullen de revue passeren.

Met o.a. Dream in the Silent Night, zal de kerstgedachte naar voren komen. Iedereen kijkt weer hoopvol uit naar een nieuwjaar, waarin hopelijk weer meer kan. Vorig jaar toen het orkest helemaal stil lag werd online zeer toepasselijk “Land of Hope and Glory” opgenomen en uitgevoerd. Dit jaar mocht er gelukkig weer wat meer. En volgend jaar krijgen we de nieuwe variant hopelijk onder controle, zodat er weer nog meer kan. 

Daarom mocht als afsluiting van deze compilatie dit bekende werk van Sir Edward Elgar, nu in de uitvoering van het groot orkest tijdens het jubileum concert van 40 jaar Heinz Friesen als dirigent, niet ontbreken.  Bestuur, dirigent en leden van de Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes hopen wat muzikale lichtpuntjes te brengen in deze donkere dagen.

De uitzenddata via SRC TV zijn:24 december, kerstavond om 19.00 uur. 1e Kerstdag 08.00 uur, 14.00 uur en 17.00 uur. 2e Kerstdag 20.00 uur, 23.00 uur en 01.00 uur. Daarna zal van maandag t/m donderdag het programma worden herhaald om 8.00 uur, 11.00 uur, 14.00 uur, 17.00 uur, 20.00 uur, 23.00 uur en 01.00 uur. SRC TV is te ontvangen op Ziggo kanaal 36 of 47, afhankelijk van de regio of kanaal 1382 bij KPN. Voor de kijkers buiten het uitzendgebied via http://src.fm/index.php?page=srctv op dezelfde tijdstippen.