• PvdA-lijsttrekker Yassin DagDag.
• PvdA-lijsttrekker Yassin DagDag. Foto: aangeleverd

Yassin Dagdag lijsttrekker PvdA Culemborg

Algemeen Culemborg Kiest

CULEMBORG • De PvdA Culemborg heeft op 14 december Yassin Dagdag als lijsttrekker gekozen. Yassin is de zittende fractievoorzitter van de partij. Hij is sterk op belangrijke sociaaldemocratische thema’s als welzijn, sociale zekerheid en veiligheid. 

Dat alles komt samen in het PvdA-thema voor de komende verkiezingen: bouwen, bouwen, bouwen! De PvdA wil zich de komende jaren inzetten om voldoende woningen voor jongeren, starters en ouderen te bouwen, vooral in de sociale huur- en koopsector.

Rolf Brinkhuis staat op plek twee. Hij woont ruim tien jaar in Culemborg en heeft affiniteit met zaken als klimaat, energie, bereikbaarheid en sport. Nummer drie is Annelies de Maar, een door en door ervaren PvdA’er met een lange staat van dienst en een groot lokaal netwerk. Zij is nu steunfractielid en is goed thuis in het sociaal domein en gemeentefinanciën. 

Op nummer vier staat Jip Kempers, een originele denker met stevige wortels in Culemborg en geïnteresseerd in economie en cultuur.De lijst bestaat verder uit: Eric de Rijk, Anouk Olsthoorn, Carel Romijn, Bert Welle, Calista van Amstel en lijstduwer Jean Eigeman. 

De partij heeft ook zijn verkiezingsprogramma vastgesteld: Samen bouwen aan Culemborg, met de nadruk op woningbouw en de sociale samenhang in de gemeente.