Frank Groen (rechts) helpt bij het planten van een boom.
Frank Groen (rechts) helpt bij het planten van een boom. Foto: Rolf Hemelrijk

Kinderen basisschool planten bomen

tiel • Kinderen uit groep 6/7 van de Prins Willem Alexanderschool, locatie Centrum, hebben woensdag - op Nationale Boomfeestdag - op de Vijverberg bomen geplant.  

De eerste boom werd samen met wethouder Frank Groen in de grond gezet. Medewerkers van Avri begeleidden de kinderen bij het planten van de andere bomen. De kinderen hebben de volgende boomsoorten geplant: wilde appel, wilde peer, zoete kers, wintereik, twee soorten lindes en de fladderiep. Dat de jonge boompjes op de Vijverberg zijn geplant is niet toevallig. Het gebied rondom de Vijverberg is een prima plek voor de inrichting van een rust- en verblijfplaats voor de wezel. Nú nog is dit kleine roofdier vooral te vinden op bedrijventerrein Kellen. 

Meer voorzieningen

Door op de Vijverberg schuilplekken te maken en bomen te planten waar insecten en vogels op afkomen, krijgt de wezel hier ook een kans zich te vestigen. Binnenkort komen er op de Vijverberg nog meer voorzieningen.

Sinds 1969

De gemeente Tiel doet al sinds 1969 mee aan de viering van de Nationale Boomfeestdag. Het doel is kinderen en hun ouders op een positieve manier wijzen op de noodzaak de natuur te respecteren én te onderhouden. Sinds enkele jaren organiseert Avri de Boomfeestdag, omdat Avri het beheer van de openbare ruimte voor de gemeente Tiel uitvoert.