Interactieve ouder-avond 'In Gesprek'

tiel • In theater-schouwburg Agnietenhof in Tiel wordt op donderdag 2 december de interactieve ouderavond 'In Gesprek'  met theatergroep Playback gehouden. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Iriszorg, in samenwerking met de gemeente Tiel, en duurt van 19.30 tot 21.00 uur. De bijeenkomst is bedoeld voor ouders/opvoeders van pubers en heeft 'In gesprek met je puber over roken, alcohol en drugs' als thema.

Pittig

Praten met pubers kan pittig zijn. Hoe blijf je in contact met je puberende zoon of dochter als je kind liegt, onbeleefd is, zich slecht kan beheersen of alleen met zichzelf bezig is? Je wilt graag dat je kind zélf bedenkt wat goed voor hem of haar is. Maar hoe kun je hier als ouder bij helpen? En waarom zijn deze 'gedragsnormen' zo belangrijk? PlayBack helpt ouders een open gesprek te voeren met hun eigenzinnige pubers.

Hart onder de riem

'Het voelde als een hart onder de riem. Betrokkenheid bij je eigen kind komt altijd aan, al lijkt dat soms niet zo te zijn. We hebben gelachen en af en toe een traantje weggepinkt', aldus Matthea Nieuwenhuis, bezoeker van de ouderavond 'In Gesprek' in Culemborg.

Opvoedstijlen

De thema-avond 'In Gesprek' zet kinderen actief aan het denken in plaats van dat zij hun schouders ophalen. Oefen met verschillende opvoedstijlen of deel je eigen ervaringen met andere ouders. 'In Gesprek' is naar verluidt een feest van herkenning voor elk gezin met pubers, maar bovenal een relevante en informatieve ouderavond gericht op de communicatie tussen ouders en hun kind. 92 Procent van de ouders die eerder ouderavonden bezochten van PlayBack, geven aan dat zij handvatten kregen voor een open gesprek met hun kind.
Wie zich aan wil melden, kan mailen naar preventie@iriszorg.nl. Er zijn geen kosten aan verbonden. Voor meer informatie over de ouderavond kan worden gekeken op www.tgplayback.nl/ingesprek.