Afbeelding
Foto: 123RF.com

Leerlingenraad pleit voor meer groen op schoolplein Augustinus

Algemeen

CULEMBORG • De leerlingenraad van de Augustinusschool in Culemborg heeft besloten meer groen op het schoolplein te willen.Een wens die Liesbeth van der Veer, teamleider en leerkracht van groep 8, van harte aanmoedigt. 

“Een groen plein vergroot het speelplezier, kinderen worden meer uitgedaagd om te bewegen en spelen nog meer samen. Op een groen schoolplein hebben kinderen ook meer de gelegenheid verschillende talenten verder te ontwikkelen. Uiteindelijk willen we door de komst van dit groene schoolplein ook meer naar buiten tijdens de lessen en bewegend kunnen leren. In het ontwerp is hier rekening mee gehouden.”

Kinderen als architect 

De kinderen uit groep zeven, acht en de leerlingenraad hebben ontwerpen gemaakt van hun ideale schoolplein. Al deze wensen en ideeën waren het uitgangspuntpunt om tot een uiteindelijk ontwerp te komen, waarop o.a. een avonturenpad te vinden is. Veel bomen en struiken om je te kunnen verstoppen. Een nestschommel en een glijbaan van een klimheuvel af voor de kleuters en peuters.

Sponsorloop

De Augustinusschool komt al een heel eind, maar had nog een laatste zetje nodig om het complete plaatje te realiseren. Net als veel andere scholen, heeft ook de Augustinusschool te maken met een beperkt budget. Ze hebben een beroep gedaan op zowel de ouders als eventuele geldschieters buiten de school. Wat de leerlingen hiervoor terug hebben gedaan? Heel veel rondjes om het schoolplein rennen. Ze hebben in de vorm van een sponsorloop zoveel mogelijk geld ingezameld. 

Leerlingenraad

Op de Augustinusschool worden leerlingen actief betrokken bij het reilen en zeilen van de school d.m.v. een actieve leerlingenraad. Door kinderen meer te betrekken bij het schoolbeleid voelen zij zich medeverantwoordelijk en leren te denken vanuit het algemeen belang. Daarbij wordt er gewerkt aan actief burgerschap en worden de communicatieve vaardigheden ontwikkelt. 

Dat is precies waar de Augustinusschool voor staat; Betrokken en verantwoordelijke leerlingen, ouders en leerkrachten. Er is ruimte voor het ontwikkelen van ieders talent. Over de Augustinusschool De Augustinusschool is een kleinschalige school waar iedereen zich direct thuis voelt en elkaar kent. Er heerst een ontspannen sfeer waarin ieder kind het beste tot leren komt.Ons motto is dan ook ‘Fluitend van en naar school’. Een groen schoolplein kon daarbij natuurlijk niet langer ontbreken. Betrokkenheid en samenwerking met ouders, leerkrachten en kinderen vinden wij belangrijk. Ook bij alle voorbereiding zijn kinderen en ouders nauw betrokken geweest. We hopen het schoolplein na de kerstvakantie in gebruik te kunnen nemen en feestelijk te kunnen openen met elkaar.