• Wethouder Monica Wichgers knipt het lintje door.
• Wethouder Monica Wichgers knipt het lintje door. Foto: aangeleverd

HEMA-restaurant is ontmoetingsplek

culemborg • De HEMA aan de Oude Vismarkt opende vorige week dinsdag, na drie weken verbouwen, het gloednieuwe, grotere restaurant. De openingshandeling werd verricht door wethouder Monica Wichgers en binnenstadregisseur Manoli Martín-Camuñas Romero.

"Fantastisch dat er nog meer ruimte is gekomen voor ontmoeten in onze binnenstad", aldus de wethouder, die het nieuwe restaurant 'de huiskamer van de stad' noemde. De binnenstadregisseur voegde eraan toe dat Culemborg een mooie ontmoetingsplek rijker is. Volgens filiaalmanager Davy Luking is het restaurant de nieuwste verschijningsvorm van de HEMA-restaurants. "Het leuke is dat het, dankzij het buffet, veel opener is", zegt hij. "De gerechten worden pal voor de neus van de klanten vérs bereid. Die beleving is heel belangrijk." Verse smoothies, het bekende HEMA-ontbijt, luxe broodjes, tosties; het aanbod is zeer gevarieerd. HEMA bestaat deze week 95 jaar en is onder meer bekend geworden door de smakelijke rookworst. "En nu is er ook de HEMA-rookworst tostie", vertelt Luking trots. "Met kaas, een lekkere saus, plakjes rookworst en - dankzij onze speciale oven - in een minuut klaar. Daarnaast hebben we Brabantse worstenbroodjes, heerlijke appelbollen met vanillesaus en nog veel meer. Als je er langs loopt, dan loop het water je in de mond." Niet alleen het aanbod heerlijkheden is uitgebreider, ook het restaurant groeide. "We hebben twintig procent meer zitplaatsen", aldus Luking. "We hadden een klein restaurant en dat is nu flink uitgebreid met onder meer een zitgedeelte mét bank. De medewerkers hebben nieuwe kleding, waardoor de looks en de feel compleet zijn."
"De binnenstad bruist steeds meer en wij zijn nu echt een ontmoetingsplek voor jong en oud", aldus Luking. "Er komen veel scholieren en studenten voor hotdogs en saucijzenbroodjes. En natuurlijk voor de tosties, die we in drie varianten hebben. Daarnaast zijn we populair bij mensen op leeftijd en personeel van bedrijven, dat hier tussen de middag komt eten. We kunnen nu dus meer mensen blij maken en daar worden we zelf ook blij van." "Tsja, we verrassen telkens weer", zegt Luking. "HEMA heeft nog steeds ronde prijzen en een enorm aanbod, variërend van vleeswaren tot een nieuwe winterjas en van overhemden tot chocoladeletters. En nu dus ook een geweldig restaurant."