Afbeelding
Foto: Archieffoto

Vincent en Pepijn doen oproep aan politiek: ‘Geef ons nieuw skatepark’

Algemeen

CULEMBORG • Vincent en Pepijn hielden donderdagavond bij de gemeenteraad van Culemborg een vurig pleidooi voor een nieuw en veilig skatepark. Ze deden hun oproep namens een groep van zo’n 20 leeftijdsgenoten, die ook graag skateboarden. 

“Het skatepark dat we nu hebben is oud en versleten”, vertelde Vincent vanachter het spreekgestoelte. “Het is een oud skatepark aan het eind van de dijk met drie obstakels, twee ramps en een railing. Deze drie obstakels zijn verouderd. De twee ramps zijn niet meer veilig. Randjes onderaan lopen niet meer goed over, omdat ze door de grond zijn gezakt. Ook zijn ze niet fijn om te gebruiken, omdat ze een vreemde vorm hebben.” De skatebaan is bovendien van korrelig ruw beton, vertelde Vincent: “Waardoor vallen veel pijn kan doen en het skateboarden ook niet leuk is.”

Volgens Pepijn is skaten is een gezonde sport. “Het is ook een leuke manier om met vrienden samen te komen. Skateboarden wordt steeds populairder, zie de Olympische Spelen. Daarom vragen we of in Culemborg een nieuw skatepark kan worden gebouwd.”

De jongeren denken bijvoorbeeld aan een skatepark naast het zwembad.