Afbeelding
Foto: Operatie Klimaat Culemborg

Culemborgers luiden op 6 november weer het klimaatalarm

Algemeen

CULEMBORG • Het succesvolle klimaatalarm van voorjaar 2021 waarbij honderden Culemborgers op de Markt hun geluid lieten horen voor een eerlijk klimaatbeleid, krijgt een vervolg op zaterdag 6 november. 

Dan vindt in Amsterdam een grote landelijke klimaatdemonstratie plaats, tegelijkertijd met de VN klimaattop in Glasgow. Ook Operatie Klimaat Culemborg doet mee en organiseert een meereis-evenement, waaraan iedereen kan meedoen. De deelnemers verzamelen zich om 10.15 uur op de Varkensmarkt en lopen vandaaruit samen naar het station vanwaar om 11.10 uur richting Amsterdam wordt gereisd. 

“Wij doen als Operatie Klimaat Culemborg mee aan de Klimaatmars op 6 november, omdat steeds duidelijker wordt dat het kabinet nú moet ingrijpen en met eerlijke, dus voor iedereen betaalbare, klimaatmaatregelen moet komen”, aldus Conny de Laat, één van de vrijwilligers van Operatie Klimaat Culemborg. “Er is geen tijd meer te verliezen. Daarom roepen de Operatie Klimaat-groepen van Milieudefensie vanuit het hele land het kabinet op om een klimaatplicht voor grote vervuilers in te voeren. Zodat deze megavervuilers zelf actief moeten bijdragen én meebetalen aan de oplossingen voor de klimaatcrisis.”

Stadsorganizer Philippe de Kok: “We moeten nu in actie komen om de ergste toekomst scenario’s te voorkomen. Laat daarom je geluid horen en reis met ons mee! Meer informatie over het werk van Operatie Klimaat Culemborg kun je krijgen via okculemborg@gmail.com of via onze social media kanalen op Facebook, Instagram of Twitter.”

Met de Klimaatmars doet Milieudefensie samen met bondgenoten als FNV, Oxfam Novib, Greenpeace, Fridays for Future en vele andere organisaties een dringend beroep op de politiek om snel, daadkrachtig en rechtvaardig klimaatbeleid uit te voeren. Het huidige beleid schiet ernstig tekort om de klimaatdoelen van Parijs te halen. Een recent rapport van het VN klimaatpanel IPCC en een onlangs verschenen rapport van het Nederlandse KNMI laten zien dat het klimaat sneller verandert dan tot nu toe werd gedacht.