Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Sinterklaas en zijn Pieten in Culemborg

Algemeen

CULEMBORG •  Sinterklaas en zijn Pieten zullen twee zaterdagen in Culemborg te vinden zijn, op 20 en 27 november. De ene zaterdag is Sinterklaas te vinden bij Winkelcentrum Parijsch en de Markt en de andere zaterdag is Sinterklaas te vinden bij de Markt en bij het Winkelcentrum Chopinplein.

Via de website www.sintinculemborg.nl en de facebookpagina Sinterklaasinculemborg is alle informatie te vinden.

Het nadrukkelijke verzoek aan de begeleider(s) om anderhalve meter afstand zoveel mogelijk te respecteren voor zowel Sinterklaas als de Pieten. Alle activiteiten die georganiseerd worden, zijn onder voorbehoud van de coronamaatregelen die op dat moment gelden. 

Er kan ook dit jaar geen intocht worden gehouden. Doordat de meeste mensen stilstaan is er feitelijk geen sprake van een doorstroomlocatie. Als er mensen stil staan, moet er vanuit de overheid gecontroleerd worden op het Controletoegangsbewijs. Doordat het Sinterklaascomité van mening is dat hier in alle redelijkheid niet op gecontroleerd kan worden, zijn de activiteiten met betrekking tot de intocht voor dit jaar tot grote spijt gecanceld. Locaties zijn niet afsluitbaar waarbij het zeker ook de vraag is of dat zowel afsluiting als de controle wel wenselijk is.