Ierse Muziek in de Theetuin

culemborg • Om 28 oktober om 19.30 uur treedt het Duo Muller & Munnelly op. Het duo werd gevormd door hun gezamenlijke liefde voor het presenteren van diep gewortelde muziek in hun persoonlijke stijl. Zowel Ies (houten dwarsfluiten) als David (diatonische accordeon) kwamen op heel jonge leeftijd in aanraking met folk muziek, maar vanuit verschillende achtergronden. Terwijl Ies veel verschillende muzikale stijlen te horen kreeg en op zoek ging naar de wortels, kwam David van de andere kant. Hij begon bij de wortel van de Ierse traditie om zich daarna steeds breder te ontwikkelen. Samen bewegen ze vrij tussen de Ierse muziek en geïmproviseerde motieven, met een heel eigen muzikale stem. Zaal open: 19.30. Concert: 20.00. Info & reserveren: ies_muller@live.nl. Coronacheck verplicht.


De witte waterlelie van Ria Oonke

culemborg • Een klassiek gedicht siert de gevel van boekhandel Tomey sinds kort. Het is de favoriet van Ria Oonk die het gewoon ‘gehad’ heeft op de middelbare school bij Nederlands. Op zich heeft ze niet zo veel met de dichter/schrijver Frederik van Eeden (1860-1932). Hij is vooral bekend van zijn roman ‘Van de koele meren des doods’. Ria Oonk heeft dit gedicht gekozen omdat bepaalde woorden zo mooi uit de tekst komen (‘ontplooit’ bv.) maar vooral omdat het gedicht haar hoop geeft. Daarom is Ria bij het gedicht op de foto gezet met een kaars. Ze staat met een kaars voor het raam met het gedicht. 

Mooiste regel

Haar mooiste regel? Het slot: ‘en wenst niet meer’. Waarom zou je altijd dolgelukkig moeten zijn? Niets te wensen klinkt bescheidener en dan zijn we ook al een heel eind. Haar wens: laat iedereen langs het raam van boekhandel Tomey lopen (Markt 36) en voor zich zelf of zelfs hardop het gedicht lezen. Daar word je rustig van.