Het Kontakt verbetert leesbaarheid

regio • Met ingang van deze week is het lettertype van Het Kontakt vergroot. Dit naar aanleiding van een flink aantal opmerkingen van lezers. Deze opmerkingen hebben we ter harte genomen, waarop besloten is een aanpassing te doen om de leesbaarheid van onze kranten te verbeteren.


Ambtenaar verdacht van omkoping

culemborg • Een ambtenaar van de gemeente Culemborg wordt verdacht van omkoping, oplichting en witwassen. De politie heeft op donderdag 7 oktober een doorzoeking gedaan in een woning in Tiel en bij twee gemeenten digitale en fysieke bewijsstukken gevorderd. Het onderzoek is gestart naar aanleiding van informatie dat er bij de gemeenten valse facturen werden ingediend en ook zijn uitbetaald. Dat gebeurde eerst bij de gemeente Tiel en later bij de gemeente Culemborg. De ambtenaar zou hierbij betrokken zijn en hier mogelijk ook van geprofiteerd hebben. Onderzoek moet uitwijzen om hoeveel geld het precies gaat. Donderdag is er beslag gelegd op een auto, woning en bankrekeningen. De betrokken ambtenaar is niet aangehouden, maar zal op een later tijdstip worden verhoord. 


Coronaprik

REGIO • De GGD Gelderland-Zuid is gestart met het geven van de derde coronavaccinatie, bedoeld voor mensen met een ernstige afweerstoornis. Het gaat om mensen vanaf 12 jaar die onder behandeling zijn van een medisch specialist. Zij ontvangen vanaf deze maand een schriftelijke uitnodiging. Mensen kunnen voor de prik zelf telefonisch hun afspraak inplannen na ontvangst van de brief. De derde prik kan ook op de vrije inloop, zónder afspraak, worden gehaald; www.prikkenzonderafspraak.nl