Ziekenhuisteam klaar voor Roparun

tiel • Komend weekend doet Team 166 van Ziekenhuis Rivierenland mee aan de 30ste editie van de Roparun. Het wordt een speciale editie, want vanwege corona is deze bínnen de landsgrenzen.
Er doen 175 teams aan mee. Vandaag (vrijdag) is het team vertrokken naar Landgraaf (Zuid-Limburg), waar de start en de finish zijn. De ‘Roparunners’ werden uitgezwaaid door de raad van bestuur en medewerkers van het ziekenhuis.
Gewoonlijk gaat de run van Parijs of Bremen/Hamburg naar Rotterdam. Het parcours gaat dit jaar echter alleen door Nederland. Het is een ronde van 308 kilometer, van Landgraaf via Sittard, Venlo, Eindhoven en Maastricht terug naar Landgraaf. De start is op zaterdag 2 oktober om 11.45 uur. Verpleegkundige Eva Bel loopt als eerste. De finish hopen ze te bereiken op zondag 3 oktober om 15.00 uur. Het team is te volgen op Facebook: https://www.facebook.com/ZRTRoparun. Het team van Ziekenhuis Rivierenland doet dit weekend voor de zevende keer mee aan de Roparun.


Inlevend Zingen

culemborg • Op 26 oktober 2021 is er om 19.30 uur een open les Inlevend Zingen. Zingen vanuit zin, vanuit de betekenis van een lied en de natuurlijke stroom van de adem. “By heart”, dus zonder bladmuziek, zonder strakke arrangementen. Er wordt gezongen vanuit de wereldmuziek, luisterend naar de eigen stem, naar elkaar en naar het geheel. Er is aandacht voor zangtechniek en expressie, wie wil gaat eens uit haar of zijn dak in een solo! Begeleiding met gitaar en accordeon.
Wekelijks op dinsdagavond in de synagoge, www.zingkring.nl


Zingen voor kerst

culemborg • Midden in de Winternacht, Jingle Bells, Komt allen tesamen, Gloria en vele andere liederen worden gezongen tijdens de bijeenkomst. Belangstellenden zingen ruim een uur in de Synagoge, met glühwein en sapje op 21 december. Inloop vanaf 19.30, zingen 20.00 tot 21.00. Volwassenen € 5, kinderen € 2. Informatie en inschrijven Martijn Nanninga, 06 2196 2108, info@zingkring.nl, www.zingkring.nl