Betekenisvol contrast

buren • Zwart-wit. Rood-groen. Links-rechts. Wij-zij. Conflict is onbeheerst contrast. Maar contrast kan ook gezond zijn.
Het kan juist betekenis geven aan beide uitersten, waardoor beide tot hun recht komen. Realisme en abstracte werken naast elkaar is in onze ogen zo'n betekenisvol contrast. Maria Arias is een Venezolaans-Franse kunstenaar, die inmiddels meer dan 14 jaar met veel plezier in Nederland woont. Dieren zijn haar grote liefde. Met de passie die ze voor de dieren voelt, schildert ze. Haar realistische schilderijen zijn zeer herkenbaar, en onderscheidend door haar dierenliefde die ervan afspat. Haar kunstwerken worden wereldwijd verkocht. Van de opbrengst gaat 10 procent naar goede doelen voor dieren. "Ik ben gek op dieren en leg hun magische schoonheid vast in mijn schilderijen”.
Karolina van Schrojenstein Lantman-Orlinska is een surrealistische fotografe en abstract kunstschilder. In haar fantasierijke en sprookjesachtige werken verbeeldt ze de soms onzichtbare maar toch aanwezige emoties. Vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 oktober van 13:00 tot 17:00 uur in de Synagoge Buren aan de Kniphoek 14 in Buren.