Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Ans Oomen wint prijsvraag Leerhuis Culemborg

Algemeen

CULEMBORG • Tijdens de Week van Lezen en Schrijven hebben veel mensen meegedaan aan de prijsvraag, een woordzoeker! De oplossing is “Durf de stap te zetten!”

Veel mensen wisten deze oplossing en onder hen is een prijs verloot. Er is een prijs voor de inzendingen in de bibliotheek én een prijs voor de inzendingen online. De gelukkige winnares van de ingeleverde oplossingen in de bibliotheek is Ans Oomen uit Culemborg. Zij kreeg een lunchebon ter waarde van €15,00 en mag deze inwisselen bij het Weescafe. 

De winnares, lid van de Breicub kon de prijs niet in ontvangst nemen, maar de breiclub, nu gehuisvest bij Bartje staat er mooi op. De winnares van de online ingeleverde oplossingen is Mevrouw Verwoert uit Beneden-Leeuwen. Zij heeft een HEMA-cadeaubon gewonnen ter waarde van €25,00

Leerhuis Culemborg

Iedereen die beter wil leren lezen, schrijven, rekenen kan terecht in het Leerhuis in de Salaamander. Maar ook iedereen die beter of handiger met de computer om wil leren gaan is hier ook aan het juiste adres. In deze tijd blijkt maar weer hoe belangrijk het is om ook op de computer vaardig te zijn. Er zijn diverse mogelijkheden om hierbij hulp te krijgen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om met een vrijwilliger te oefenen op de smartphone of tablet. Ook is er een groepscursus over veilig omgaan met de computer en de digitale overheid (voor beginnende computeraars). Belangstellenden kunnen zich opgeven via het leerhuis.

Digitale Inloop in de bibliotheek

Tijdens het spreekuur op woensdagmiddag of donderdagochtend in de bibliotheek kunnen belangstellenden terecht met digitale vragen. Over bijvoorbeeld de apps van de bibliotheek, de iPad/tablet en over aanmelden met de DigiD voor een Coronatest of vaccinatie, of over het installeren van de Corona-Check-app.