Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Project Minder op de meter zoekt deelnemers in Culemborg

Algemeen

CULEMBORG • Samen met je buren energie besparen in huis; dát is het doel van project Minder op de meter. 

Coöperatie Vrijstad Energie voert dit project uit, in opdracht van de Gemeente Culemborg. Woningeigenaren in Culemborg krijgen gratis professioneel maatwerkadvies over energiebesparende maatregelen. De eerste straten die meedoen zijn de Jan van Riebeeckstraat en de Ravelijnstraat (met enkele omliggende straten). We zoeken nog meer straten.

Samen is voordeliger

Projectleiders Judith van Loon en Andrea Zierleyn vertellen: ‘We werken per straat, want samen optrekken met de buren is leuker én het kan voordeel opleveren als je gezamenlijk maatregelen neemt of subsidie aanvraagt. Met Minder op de meter werken bewoners toe naar een lagere energierekening en meer wooncomfort. Deelname is gratis en vrijblijvend. Je bepaalt zelf welke maatregelen je neemt.’

Meld je straat aan

Het project start met een vegetarische straatbarbecue, waar bewoners informatie krijgen, energierekeningen vergelijken en wensen uitwisselen. Daarna volgt een gesprek met een energiecoach voor een scan van de woning. Daaruit volgt een stappenplan met de maatregelen die het meeste rendement en/of comfort opleveren. Coöperatie Vrijstad Energie zoekt straten waarin minimaal 10 woningen willen meedoen, liefst gebouwd vóór 1990. Belangstellen die mee willen doen met hun straat kunnen een mail sturen naar minderopdemeter@vrijstadenergie.nl. Dan nemen we snel contact met je op.