Afbeelding
Foto: Theo van Dam

Theatrale muziekwandeling Circado Diefdijk

Algemeen

CULEMBORG • In het weekend van 2 en 3 oktober presenteert Toneelgroep Cicardo diverse voorstellingen rondom de forten Spoel en Everdingen. Circado Diefdijk is een theatrale muziekwandeling van circa twee uur. 

Onderweg zien de deelnemers de scènes van de voorstelling en horen de muziek, tekst en geluidseffecten op de koptelefoon via de izi.travel app die deelnemers van tevoren installeren. 

Onderweg verandert het decor en levert iedere speel locatie een unieke ervaring op. Circado vertelt de verhalen van de Nederlandse delta, de rivieren, de dijken, de bewoners en hun strijd tegen het water en verre vijanden, de gevolgen van gebiedsdoorsnijdingen en grenscorrecties en veerkracht en vindingrijkheid van de lokale gemeenschap. 

De kern van het verhaal is een universeel fenomeen: het thuisgevoel. 

Op de foto een moment uit “Niet te peilen”, een van de onderdelen van deze theaterwandeling. Te zien is dat de verkenners met peilstok, ladder en verrekijkers op zoek gaan naar het juiste peil. 

Wordt het evacueren of kan het nog net? Schuilen in de Fransche School of toch echt naar hoger gelegen gebied verderop in het land? En wat doen we met het vee? De spelers zijn Ton Maasland, Ruud Hagg, Michiel de Ruijter en Marjo Schut. Ieder kwartier vanaf 13.00 uur vertrekt er een groep vanaf Fort Spoel om de theaterwandeling te maken.

Kaarten zijn alleen verkrijgbaar via https://diefdijk.circado.live/ Deelnemers moeten dan de IZI app downloaden waarop het spel te volgen is. Deelnemers moeten een koptelefoon of oortjes meenemen. Bij het theaterterrein kan men geen kaarten kopen en dus niet meedoen met de wandeling.