Berichten en agendatips

culemborg • De redactie van deze krant ontvangt graag nieuws, agendatips en sportberichten. Foto's passend bij de inhoud van het bericht zijn ook van harte welkom. Het liefst ontvangen we foto's van ongeveer 1 MB. Tekst en foto's kunnen ingestuurd worden naar redactie.culemborgsecourant@kmp.nl


Testpersonen gezocht

BETUWE • Zorgcentra De Betuwe, ElkWelzijn en CaranteGroep zoeken testpersonen voor het innovatieve project Thuisleven Ondersteund. Thuisleven Ondersteund is een coördinerend systeem, waardoor ouderen langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Het systeem verbindt mensen en organisaties in het hele netwerk van de proefpersoon met elkaar. Het netwerk bestaat uit mensen en organisaties die ondersteuning kunnen bieden in alles wat nodig is om zelfstandig te blijven wonen. Van een supermarkt tot aan thuiszorg, van buren tot aan vervoersmogelijkheden. Een testronde duurt ongeveer drie maanden. Proefpersonen woonachtig in Culemborg, alleenstaand, rond de 70 jaar en in het bezit van een smartphone. Aanmelden kan via thuislevenondersteund@stzdb.nl.. De projectgroep neemt vervolgens zo snel mogelijk contact op met de kandidaat.


Culemborgse Reddingsbrigade

culemborg • Vrijwilligers zijn niet weg te denken uit de Culemborgse samenleving. Ook niet bij de alarmploeg van de Culemborgse Reddingsbrigade. Deze brigade staat 24 uur per dag 7 dagen in de week vrijwillig klaar voor het redden van mens en dier. De brigade werkt veel samen met  de brandweer en met de ambulancezorg. De Culemborgse Reddingsbrigade is op zoek naar leden. Belangstellenden die in Culemborg wonen, achttien jaar of ouder zijn en bereid zijn mensen te redden uit levensbedreigende situaties, zijn welkom. Kijk voor meer informatie op: www.reddingsbrigade-culemborg.nl


Vrijwilligersmarkt

culemborg • Op dinsdag 28 september en dinsdag 5 oktober kunnen belangstellenden kennismaken met verschillende partners van het Netwerk Vrijwilligers Zorg en Welzijn. Tijdens de weekmarkt vertellen zij tussen 8.30 en 13.00 uur graag over het vrijwilligerswerk dat de betreffende organisaties bieden. De vrijwilligersmarkt vindt plaats rondom de fonteinplaats op de Markt.


Schrijfavond Amnesty

culemborg • Op woensdag 29 september houdt de werkgroep Culemborg van Amnesty International een schrijfavond. Deze vindt plaatst van 18.00 uur tot 20.00 uur in de bibliotheek in het Weeshuis in Culemborg. Deze keer wordt er geschreven voor de Russische activist Mikhail Losilevich, voor drie oppositieleden en activisten uit Egypte, voor advocaat Tony Germain Nkina uit Burundi en voor zes jonge milieuactivisten uit Cambodja.