Afbeelding
Foto: Aangeleverd

De Witte Schuur breidt uit in de stad

Algemeen

CULEMBORG • Zaterdag 18 september 2021 openden de kinderen van de familie van Herwijnen een nieuwe dagbestedingslocatie: Het Weescafé. Het Weescafé is een bijzonder lunchcafé met unieke bediening van deelnemers met een beperking vanuit de Zorgboerderij van de Witte Schuur. We willen met de connectie van de locatie aan de Prijsseweg het buitenleven naar de binnenstad te brengen. De Witte Schuur weescafé is te vinden in het Elisabeth Weeshuis.

De Lekstad is een nieuwe horecagelegenheid rijker: Het Weescafé. “We gaan rustig aan beginnen,” zegt Roos Niemeijer (36), pr- en communicatiemedewerker. 

“We zitten in de huiskamer van het Weeshuis. Doordeweeks werken deelnemers met gerechten uit eigen keuken. We hebben drie patissiers: Esther, Peter en Sophie. Die leveren samen met de deelnemers koekjes, taart en gebak uit onze eigen bakkerij. Verder werken we veel met streekproducten om zo de regio te promoten. De producten die we serveren kun je in de winkel kopen aan de Prijsseweg. 

Van de 65 deelnemers komen er zo’n drie per dag in het Weescafé werken. De vaste begeleiders zijn Adry en Marian. “Zij zijn de vaste gezichten van deze locatie. Zij zijn alle dagen aanwezig hier. Het is trouwens een alcoholvrije locatie en dus met het karakter van een lunchroom, ondanks dat er café in de naam staat.” Een ambitie van De Witte Schuur is om met deze locatie de binnenstad met het buitengebied te verbinden. “We staan open voor samenwerking,” licht Niemeijer toe. “Dat doet de plaatselijke Plus ook met hun project Van Hier. Wij mogen daar ook onze bakkerij producten leveren.

Het weescafé is een lunchroom waar u terecht kunt voor een heerlijk kop koffie met een taartje uit de eigen (zorg)bakkerij, een ovenvers saucijzenbroodje of een lekkere lunch. We maken alle onderdelen voor onze lunchgerechten zelf in de eigen bakkerij van de zorgboerderij op de Prijsseweg 16 te Culemborg.

Over de Witte Schuur

De mensen, de dieren, het eten en het ambacht, bij de Witte Schuur vind je de lokale trots. Onze deelnemers leveren in een prettige en overzichtelijke omgeving een échte bijdrage aan onder meer de boerderij, bakkerij, boerderijwinkel en het weescafé. Zo kan iedereen meedoen, ook al heb je een beperking. Kom naar de mooi nieuwe ingerichte boerderijwinkel, voor een bijzonder cadeau met een knipoog naar het boerenleven. Samen met de deelnemers van de Zorgboerderij worden er allerlei taarten, koekjes, maar ook houten planken gemaakt. En nu sinds vandaag ook een lunchroom in het Elisabeth Weeshuis.
Arno voor de Poorte