Hub Rivierenland kijkt positief naar toekomst

regio • Na de zomervakantie is projectleider Cecile van den Boogaard klaar voor het komende seizoen met Hub Rivierenland. Welk pad ziet de stichting voor zich voor de komende tijd? 
Van den Boogaard: "We hebben de wind mee in de context van onderwijs en ondernemers. Want naast de grote aantrekkingskracht voor beiden om iets met elkaar te doen, komt er nu een pilot voor de nieuwe leerweg. Dat is echt een duwtje in de rug voor praktijkgericht leren! Daarnaast beschikken scholen over NPOgelden. De pandemie is helaas nog onder ons, dus er wordt extra geïnvesteerd om de jongeren te ondersteunen, zodat achterstanden worden weggewerkt en zodat leerlingen zich weer vrij kunnen ontwikkelen. Maar een ervaringsgericht programma gaat niet vanzelf. Dat moet je echt gaan organiseren. En op dat punt komen we graag in beeld. "Afgelopen jaar bevonden de leerlingen zich in een woestijn als het gaat om leren in de echte wereld, nu willen we ervoor zorgen dat ze zich weer in een oerwoud bevinden.”
Hub Rivierenland kan de innovatievraag van ondernemers en de organisatievraag van het onderwijs helpen inrichten. De scholen voelen de urgentie om de leerlingen meer met de buitenwereld te verbinden. Bedrijven willen op hun beurt weten hoe ze de nieuwe generatie kunnen inspireren. Ze willen weten hoe ze de schaarste van de toekomst kunnen tackelen. "Als je met de juiste mensen ergens de tanden inzet, kan heel veel wél. Je moet daar een goed plan voor hebben en kunnen samenwerken. Daarom gaat Hub Rivierenland zowel geografisch als thematisch verder opschalen om er voor de regio te kunnen zijn. We gaan onze projecten uitbreiden naar Tiel en West-Betuwe. The Battle of the Boats komt terug en de VIP-Experiences worden weer opgestart."