Humoristische voorstelling

culemborg • Na twee keer uitstel gaat Stichting Kunstprojecten Culemborg (KuCu) los met de voorstelling Dameshandwerk van de Franse toneelschrijver Jean-Claude Danaud. Kolderiek locatietheater in het park naast de kasteeltuin aan Het Voorburg. Drie dames ontmoeten elkaar bij een bank in het park, waar ‘De Weduwe’ het wel en wee van haar dorpsgenoten in de gaten houdt. Sofie roept haar hulp in, ze heeft een groot probleem. Welk probleem? Hulp waarvoor? Ook juffrouw Stevens, die liefdadigheidswerk doet, komt langs, maar zij is vooral op zoek naar de ‘ware’ liefde. Drie verschillende persoonlijkheden met verschillende belangen, dat kan niet goed gaan! Of toch wel? Regie: Robbert Baars, spelers: Lillian Hennekens, Linda Kleverlaan, Anita van Os, productie: Nelke Uding. Zaterdag 11 september op Monumentendag om 12.00 , 14.00 en 16.00. Park naast de kasteeltuin, ingang Het VoorburgKaartverkoop via de website: kucu.nl.

Skatevierdaagse

culemborg • Deze week is van 30 augustus tot 5 september de nationale Skatevierdaagse. Deelnemers kunnen een eigen route skaten of een route die door de skatevereniging is uitgezet. Deze routes en alle andere informatie is terug te vinden op de website van de vereniging www.ssvlekenlinge.nl. De routes zijn tussen de 20 en 25 km lang en voor de navigatie zijn gpx-bestanden beschikbaar.

KWF TIEL zoekt collectanten

tiel • De collecteweek van het KWF is dit jaar in de week van 5 tot en met 11 september 2021. Dit jaar zal in Tiel gecollecteerd worden met het collectebord. De collectebus en contant geld gaan verdwijnen. Vrijwilligers voor het KWF in Tiel, Wadenoijen of Kapel-Avezaath kunnen zicht melden via www.kwf.nl/help-mee/vrijwilliger of app naar 06-16533153.