Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Culemborgers kunnen profiteren van uniek zonneproject van Vrijstad Energie

Algemeen

CULEMBORG • Energiecoöperatie Vrijstad Energie gaat vanaf aankomend najaar een nieuw zonneproject realiseren op daken én op een veld van agrarisch bedrijf Stal Den Heuvel. Eerst worden de daken gesaneerd van asbest. Daarna worden 2.455 zonnepanelen geplaatst. Inwoners van Culemborg kunnen zich nog inschrijven als deelnemer aan dit project. Wees er snel bij, want twee derde van de certificaten is al gereserveerd. Meedoen kan vanaf € 250.

Eerste verticale veldopstelling in Nederland

Zonneproject Den Heuvel bestaat uit twee deelprojecten, namelijk een dak- en een veldopstelling. Bij de veldopstelling staan de panelen rechtop, met een tussenruimte van 6 tot 8 meter. Zo blijft de weide bruikbaar voor vee of het verbouwen van gewassen, terwijl er ook duurzame energie wordt opgewekt. Een primeur in Nederland,

Bezoek Stal Den Heuvel op 28 augustus

Tussen 10:00 en 12:00 uur op zaterdag 28 augustus zijn geïnteresseerden welkom op de locatie van het zonneproject. Eigenaar Gijs de Raad van Stal Den Heuvel ontvangt gasten met kaas van eigen melk, terwijl hij en projectleider Arjen Schamhart informatie geven over het project. Meld je vooraf aan via het formulier op www.vrijstadenergie.nl/zonneprojectdenheuvel.Verhinderd op 28 augustus? Kom dan woensdagavond 1 september tussen 19:00 en 20:00 uur naar de inloopavond in de Energiewinkel (Oude Vismarkt 13). De projectleider beantwoordt daar al je vragen en kan helpen bij de inschrijving.

Schrijf snel in en profiteer mee Martin Ossendrijver en Arjen Schamhart van Vrijstad Energie: ‘We willen graag dat zoveel mogelijk Culemborgers kunnen meedoen aan, en profiteren van dit zonneproject. Daarom is het ook fijn als er deelnemers zijn die voor lagere bedragen inschrijven. Iedereen is welkom! Meedoen kan al vanaf €250,-, dat zijn de kosten voor één zoncertificaat. Leuk als duurzaam cadeau, bijvoorbeeld voor een (klein)kind! Het beoogde rendement is 4 tot 6 procent*. ‘

Inschrijven kan via het online aanmeldformulier op www.vrijstadenergie.nl/zonneprojectdenheuvel. Lees vooraf de informatie op de website, zodat je goed inzicht hebt in risico en rendement.

*Streefrendement is 4-6%. Het werkelijke rendement kan afwijken.