Corsoclub Culemborg bouwt aan corsowagen
Corsoclub Culemborg bouwt aan corsowagen Foto: Martin Smaling

Corso zoekt ‘boomklevers’

Algemeen

CULEMBORG • Corsoclub Culemborg bouwt - ondanks het afgelasten van het fruitcorso Tiel - door aan de corsowagen en kan daarbij nog hulp gebruiken.

Het fruitcorso in Tiel gaat helaas ook dit jaar niet door vanwege de beperkende maatregelen rond het coronavirus. Corsoclub Culemborg vindt het echter jammer om de energie die reeds gestoken is in de bouw van de corsowagen verloren te laten gaan. Daarom wordt er op beperkte schaal doorgebouwd aan een kleinere wagen die in september op verschillende plaatsen in Culemborg tentoongesteld zal worden, waaronder de winkelcentra én als de vergunning het toelaat ook op de Markt. 

De Corsoclub is op zoek naar mensen die willen helpen met het ‘plakklaar’ maken van de fraaie creatie van dit jaar, een boom met zangvogels. Daarna kan begonnen worden met het plakken van de zaden en het harde fruit. Vanwege de bederfelijkheid wordt het zachte fruit pas op het allerlaatste moment geplakt. 

Er wordt overdag gewerkt op dinsdag t/m donderdag in de loods tegenover Multidesk op de Parallelweg-West in Culemborg. Op woensdag wordt er ook ‘s avonds gewerkt. Mensen die slechts een uurtje kunnen helpen zijn ook van harte welkom.