Theologe opent expositie Henk Pietersma

culemborg • De expositie van Henk Pietersma uit Friesland werd zaterdagmiddag in de Grote of Barbarakerk geopend door de eerste vrouwelijke predikant in de Nederlands Gereformeerde Kerk Almatine Leene. Zij is gepromoveerd in Zuid-Afrika en nu actief als predikant in Hattem. Het zijn zestig schilderijen van deze bekende Friese kunstenaar die meestal in lange reeksen Bijbelse thema’s verbeeldt, die in de kerk te bewonderen zijn. Tegelijkertijd presenteert de schilder het boek ‘Ken mijn naam’ waarin de schilderijen van deze tentoonstelling zijn opgenomen. 

Open atelier

culemborg • Altijd al willen naaien? Niet weten waar je moet beginnen om die droomjurk te maken? Een leuk DIY project op pinterest gevonden, maar er zelf niet helemaal uitkomen? Dan is het open atelier wat voor jou!  Tijdens het open atelier krijg je de kunst van het naaien onder knie. Je neemt je eigen naaiproject mee en werkt in je eigen tempo aan iets wat je zelf wilt maken. Iedereen werkt dus aan iets anders en je zit niet vast aan een bepaalde dag en tijd. Je kunt vragen stellen over je naaiproject en gebruikmaken van de naai-, lock- en strijkmachines. Onder het genot van een wijntje neem je écht even tijd voor jezelf!Meer informatie of aanmelden?www.thesewingclub.nlinfo@thesewingclub.nl

Boek over Culemborg

culemborg • Ingrid Maan-Eulink heeft een boek geschreven genaamd 'Hoe vroeger anders werd', een boek over Culemborg vanaf de jaren 30 tot en met 1965. Op zoek naar het verhaal achter haar ‘Gelderse identiteit' verliest de schrijfster zich in het archief van haar vader, die uitgebreid het familieverleden heeft onderzocht en een fotoarchief achterliet met nog nooit eerder afgedrukte negatieven.

Theater aan 
het Spoel

culemborg • Wat doe je als je in het theater niet of nauwelijks bezoekers mag ontvangen? Dan ga je naar buiten! Het werd het begin van een mooie samenwerking tussen Werk aan het Spoel, Caatje aan de Lek en De Fransche School. Het is voor het eerst dat De Fransche School zo'n vol zomerprogramma heeft. Later deze zomer volgen nog leuke kindervoorstellingen, 28 augustus is er cabaret met Guido Weijers, Andries Tunru en Ruud Smulders en 4 september een kampvuursessie met Yentl & de Boer. De kaartverkoop loopt goed, er zijn al extra voorstellingen ingepland. Meer informatie:

www.theaterdefranscheschool.nl

Jongerenkamp ElkWelzijn

culemborg • Op 18 en 19 augustus organiseert ElkWelzijn een 2-daags dagkamp, als onderdeel van het zomerprogramma. Deelname is gratis. Meer informatie bij de jongerenwerkers: 06-51 52 46 72.