Positieve resultaten ziekenhuis

tiel • Uit een onderzoek onder vijftig patiënten van ziekenhuis Rivierenland naar hoe snel en hoe goed je hartfalen patiënten hebt ingesteld op de juiste medicatie komen positieve resultaten. Hierdoor worden de maximaal mogelijke verbeteringen gehaald in bijvoorbeeld de pompfunctie van het hart en de inspanning die een patiënt aankan. Maar vooral voelt de patiënt zich sneller beter en ervaart een betere kwaliteit van leven. Mireille Vermeulen, hartfalen verpleegkundige, is blij met de resultaten. "Wij begeleiden in ziekenhuis Rivierenland hartfalen patiënten in de eerste periode heel intensief. We besteden daar gemiddeld veel tijd aan. Het is van groot belang dat de patiënt goed ingesteld wordt op de juiste soort en dosering hartfalenmedicatie. We hebben regelmatige contactmomenten met de patiënt, op het spreekuur maar ook telefonisch. We hebben daarnaast veel aandacht voor leefstijl en samen met de patiënt bekijken we wat voor hem/haar belangrijk is in de door de patiënt ervaren kwaliteit van leven."

Stadsmuur rijker

tiel • Tiel is een interessant stuk stadsmuur rijker. Onlangs kon bij het fietspad langs het Paardewater bij de Waalkade een brok laatmiddeleeuwse muur worden geplaatst. 
Het drieënhalve ton wegende fragment uit circa 1300 werd in 2015 gevonden bij het maken van de parkeergarage van cultureel centrum Zinder en lag jarenlang opgeslagen. Dankzij de inzet van vereniging Waardevol Tiel, de gemeente Tiel en een financiële bijdrage van oliehandel Van Dijkhuizen kon dit stuk erfgoed aan de shredder ontsnappen. Kunstenaar Cor Litjens ontwierp een artistiek betonnen jasje voor de steen. Het brok staat op de plaats waar zich eens de voorpoort van de Westluidense poort bevond.

Liniepont en voetveer in de vaart

regio • De Liniepont (rivier de Lek) en de voetveren Batenburg-Demen en Ravenstein-Niftrik (Maas) zijn sinds zaterdag 31 juli weer in de vaart. De waterstanden in de Lek en de Maas zijn zover gezakt dat aanleggen aan de oever weer mogelijk is. Pontje Ham en voetveer Heukelum-Galgenwaard zijn ook in de vaart.
De vijf andere voetveren zijn helaas nog gestremd, te weten: Beuningen-Slijk-Ewijk, Varik-Heerewaarden, Druten-Dodewaard, Rhenen-Lienden en het Renkumse Veer.
Voor informatie over de vaartijden en/of eventuele stremmingen kijk op uiterwaarde.nl of0344-228800.

Stichting Proeftuin heeft nieuwe ruimte

culemborg • Na een lange periode van onzekerheid heeft Stichting Proeftuin een ruimte gevonden voor nieuwe ontmoetingen. Deze koffiehoek is geopend door Zus Meuleman, Marie van Kempen en Corrie Vernoy, vaste gasten van de De Ontmoeting. De vrijwilligers van Stichting Proeftuin schenken van maandag tot en met zaterdag vanaf 10.00 uur een kopje koffie of thee en op zondag vanaf 10.30 uur. De Ontmoeting, Staalweg 16 A in Culemborg.