Een aantal nieuwe PC’s is inmiddels op het kantoor van Prison Fellowship in gebruik genomen. Deze donatie heeft een enorme grote en goede invloed op het werk van de organisatie, schrijft directeur PFZ Teddy Mweetwa.
Een aantal nieuwe PC’s is inmiddels op het kantoor van Prison Fellowship in gebruik genomen. Deze donatie heeft een enorme grote en goede invloed op het werk van de organisatie, schrijft directeur PFZ Teddy Mweetwa. Foto: Aangeleverd

Container Betuwe Wereldwijd na drie maanden in Zambia

Algemeen 152 keer gelezen

CULEMBORG • Na een lange reis over land en over zee is een container van Betuwe Wereldwijd vol goederen voor vijf projecten in Zambia veilig aangekomen in Ndola, Zambia. Het containerschip kreeg vertraging bij vertrek uit de haven van Rotterdam en moest weken op zee wachten voor de haven van Dar es Salaam. 

Prison Fellowship Zambia is een van de ontvangende organisaties. Zij verzorgden het transport over land in Afrika van Tanzania naar Zambia. Daarna hielpen ze bij het inklaren van de goederen. De vijf organisaties waren erbij toen de verzegelde container werd geopend. De organisatie Prison Fellowship (PFZ) zet zich in voor gevangenen en hun familie. Op hun kantoor in Ndola zijn de eerste PC’s al in gebruik genomen. 

“Deze donatie heeft een enorme grote en goede invloed op het werk van de organisatie”, berichtte de directeur van PFZ Teddy Mweetwa. Met de naaimachines, computers en gereedschappen kan PFZ heel veel nieuwe studenten binnen en buiten de gevangenis een opleiding aanbieden. Vrijwilligers van PFZ krijgen de fietsen waarmee ze gevangenen en hun familie makkelijker kunnen bezoeken. 

Mweetwa benadrukte erg dankbaar te zijn voor de gulle giften van sponsoren en particulieren en voor de inspanningen van Betuwe Wereldwijd om de goederen op te knappen en te vervoeren. Naar jongerenorganisatie YEDI (Youth Empowerment for Development Initiative) verzond Betuwe Wereldwijd computers en brei- en naaimachines. 

Ze worden ingezet voor extra trainingen aan hun alfabetiseringsklassen. Gerald Yungana, de directeur van YEDI, was ook erg enthousiast: “Heel erg bedankt voor alle moeite die hiervoor is gedaan, dit geeft een enorme impuls aan het werk van onze organisatie. We kunnen haast niet wachten om alles in werking te zien en te bekijken hoe de trainingen met de nieuwe machines en gereedschappen zullen verlopen.”

Voor het project bij YEDI ontving Betuwe Wereldwijd onder meer financiële steun van de leerlingen van Lek en Linge. De gemeente Culemborg droeg financieel bij aan de projecten bij Prison Fellowship, Advocacy on Human Development en de coöperatie Alejo. Betuwe Wereldwijd bedankt alle sponsoren hartelijk voor hun steun. Op www.betuwewerelwijd.nl kunt u meer lezen over deze projecten en het vijfde project aan de Kimbanguist Community School.

Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt-West Betuwe, Het Kontakt-Tiel en Het Kontakt-Culemborgse Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Werk van Kim Verschoor
Vergankelijkheid? Bekijk de kunst op Werk aan het Spoel Nieuws 18 apr, 10:21
• Annet van den Oord (links) en Roger Klaassen (rechts) organiseren het 'Teken je eigen reisdagboek'.
Iets persoonlijks? Teken een eigen reisdagboek met Annet van den Oord en Roger Klaassen Nieuws 18 apr, 07:00
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Culemborg in gesprek Nieuws 17 apr, 21:17
Afbeelding
Hospice Nocturne voorzitter Frits Ton neemt na tien jaar afscheid Nieuws 17 apr, 15:00
• Archieffoto Minke Wijkmans.
Minke Wijkmans overleden: "Duurzaamheid zat haar in het bloed" Nieuws 17 apr, 12:00
• De deelnemende onderneemsters.
Naar hartenlust shoppen tijdens Ladies Night Culemborg Nieuws 17 apr, 11:00
• Arjan Pothuizen is de oprichter van Stichting Onderzoeksbureau Old Cold Cases Culemborg.
Arjan Pothuizen heeft een passie voor onopgeloste moorden Nieuws 17 apr, 07:00
• Overhandiging Groene Krokodil op de atletiekbaan van Statina, met v.l.n.r. Marco van Zandwijk, Bert van Oostrum en wethouder Mischa Peters.
CDA-enquête: 'Eén op de drie sportclubs loopt tegen de grenzen van hun kunnen aan.' Sport 16 apr, 22:59