Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Afsluiting Vianense Poort vanaf 11 oktober

Algemeen 588 keer gelezen

CULEMBORG • Vanaf maandag 11 oktober maken alleen fietsers en voetgangers nog gebruik van de Vianense Poort. Want vanaf dat moment sluit de gemeente de Vianense Poort af voor gemotoriseerd verkeer. 

De al eerder aangekondigde afsluiting maakt onderdeel uit van het Gemeentelijk Verkeer- en Vervoersplan. Wethouder van verkeer Joost Reus: “De Vianense Poort is een belangrijke plek op de fietsroute tussen Parijsch en onze binnenstad. Om de veiligheid van fietsers en voetgangers in de tunnel te bewaken, hebben we voor deze verkeersmaatregel gekozen.” 

De gemeente houdt goed in de gaten wat de afsluiting voor het verkeer betekent. Zes maanden lang monitort de gemeente intensief de verkeersstromen. De nulmeting daarvan heeft al plaatsgevonden. Reus: “Dat maakt het mogelijk om straks de voor- en nametingen goed naast elkaar te leggen.” Rond de Vianense Poort maken verkeersborden bestuurders op de sluiting attent.

Wat betekent de sluiting?

De Vianense Poort is vanaf 11 oktober gesloten voor al het gemotoriseerde verkeer. De enige uitzonderingen gelden voor hulpdiensten, vrijwilligers van de brandweer bij een melding en de eerstelijnszorg bij spoed. Zoals huisartsen en verloskundigen. Deze bestuurders krijgen hiervoor van de gemeente een ontheffing. Voor alle andere bestuurders geldt dat zij met ingang van 11 oktober gebruikmaken van een andere verkeersroute. Via de Tunnelweg of via de Ronde Haven/Goilberdingerdijk. 

Joost Reus: “De nieuwe situatie is voor alle verkeersdeelnemers en zeker ook voor direct omwonenden even wennen. Daartegenover staat een mooie verbetering van de veiligheid van de fietsende of wandelende Culemborger. Jong en oud.”

Handhaving

Met behulp van een camerasysteem handhaaft de gemeente de afsluiting. Camera’s scannen kentekens van door de Vianense Poort rijdend gemotoriseerd verkeer. Als er een voertuig doorheen rijdt, die daarvoor geen ontheffing heeft, krijgt de eigenaar een boete thuisgestuurd. Om iedereen gelegenheid te geven aan de situatie te wennen, geeft de gemeente de eerste maand eerst een waarschuwing.

Bekijk voor meer informatie www.culemborg.nl/gvvp.


Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt-West Betuwe, Het Kontakt-Tiel en Het Kontakt-Culemborgse Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
1.865 pakken koffie voor de Voedselbank Rivierenland Nieuws 12 uur geleden
• Lynn Kools heeft onlangs haar nieuwe single 'Warmth' uitgebracht.
Lynn Kools: 'Ziggo Dome is mijn grote droom' Nieuws 27 mrt, 15:00
• De nieuwe Golf kon je kopen bij autobedrijf van Zanten in Geldermalsen.
Populaire gezinswagen: 50 jaar Volkswagen Golf Nieuws 27 mrt, 12:00
Afbeelding
Elf jonge mediatoren op de Koningin Julianaschool Nieuws 27 mrt, 10:00
• De uitvalsbasis van de Dierenambulance in Culemborg.
Dierenambulance voert gedragscode in na ongewenst gedrag op de werkvloer, (voormalig) vrijwilligers teleurgesteld Nieuws 27 mrt, 09:10
Druk bezig met de onderschildering.
Vernieuwing van muurschildering aan de Westersingel Nieuws 26 mrt, 15:00
• Sandra Wormgoor (l), Maria van Vlerken en Miranda van der Klaauw (r).
Wereld komt samen in het Talencafé van Culemborg Nieuws 26 mrt, 12:00
Afbeelding
CREATURE: jonge mensen lopen voor het klimaat, in navolging van Franciscus van Assisi Nieuws 26 mrt, 10:39