Logo culemborgsecourant.nl


Henk Jan van Doorn valt aan
Henk Jan van Doorn valt aan (Foto: frans overdijk)

Shot strijdend ten onder

  Sport

Culemborg - Als iedereen in goede doen is en vol vertrouwen speelt, kan Shot van elke tegenstander in de competitie winnen. Maar als dat niet zo is, dan maakt de krappe selectie in dit seizoen het team wel erg kwetsbaar.

In Noordwijk waar Shot tegen NOVO moest aantreden, werd die kwetsbaarheid opnieuw zichtbaar, hoewel Rob Verbeek, Willem Hustinx en Bas de Groot, die alle drie in het tweede team uitkomen, zich goed van hun taken kweten.

In de eerste set had libero Bas de Groot even moeite om controle over de passing te krijgen, maar ook andere spelers lieten het duidelijk afweten. Shot kwam daardoor op een 7-1 achterstand in de eerste set en liet deze achterstand oplopen. Tegen het eind van de eerste kwam Shot iets beter in de wedstrijd en werd toch nog een enigszins aanvaardbaar resultaat behaald: 25-18. De tweede set mocht Rob Verbeek als spelverdeler beginnen. Voordeel daarvan was dat hij de onnauwkeurige passing door zijn lengte kon compenseren en hij zowel blokkerend als aanvallend veel dreiging heeft. Shot kwam mede door goede servicedruk ruim op voorsprong maar moest tegen het einde van de set toch alle zeilen bijzetten om de set over de streep te trekken: 25-27. De volgende set werd weer een té gemakkelijke prooi voor NOVO, waarbij de mannen die normaal gesproken de meeste punten scoren, teveel foutjes maakten en daardoor te weinig direct scoorden. Ook op midden bleek Shot kwetsbaar in deze set: 25-18. Dat de mentale weerbaarheid van het team is verbeterd, werd duidelijk in de vierde set. Een volle tribune die de tegenstander aanmoedigde, een coach bij de tegenstander die zich weer veelvuldig liet gelden, Shot liet zich niet intimideren. Met 17-25 won Shot de vierde set, waarbij de invallers echt stevig bijdroegen aan dit resultaat. Service en passing waren weer van goed niveau, waardoor de aanvallers goed in stelling konden worden gebracht. De vijfde set werd heel spannend, Shot kwam op drie punten voorsprong, maar kon dat niet vasthouden. Shot kwam nog met 10-11 voor maar individuele fouten aan het eind van de set maakten uiteindelijk het verschil: 15-12 voor NOVO.

Coach John Kemp beaamde na afloop dat het team te smal is om echt om het kampioenschap mee te doen: “Iedereen doet ontzettend zijn best, maar we komen qua niveau en ook in de breedte van de selectie net wat tekort. Komende week sta ik met 5 á 6 man te trainen, dat is gewoon te weinig om serieus mee te tellen.” Shot heeft nu enkele weken rust en speelt op 14 maart de moeilijke uitwedstrijd tegen koploper Utrecht in de Galgenwaard.

(Aangeleverd via: fb.overdijk@gmail.com) 

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden