Logo culemborgsecourant.nl

Wandeltocht vanuit Beesd

  Sport

Beesd - Wandelvereniging WS78 verzorgt op zaterdag 22 februari een wandeltocht van 20 en 40 km vanuit Beesd.

De wandelaars voor de 40 km starten om 9.00 uur vanuit De Stapelbakker, Oude Waag 21, 4153 RC Beesd. De 20 km lopers kunnen tussen 9.00 en 10.00 uur starten. De route is volledig gemarkeerd en de wandelaars krijgen een gedetailleerde routebeschrijving mee. Ook zijn er onderweg verzorgingsposten, waar wandelaars soep, koffie en fruit krijgen aangeboden. Halverwege is er een horecarust, waar consumpties voor eigen rekening zijn. Deelnemers kunnen zich vanaf 8.00 uur inschrijven voor €5,50, inclusief een soep-, koffie- en fruitbon. Leden van WS78 en KWBN organisaties krijgen korting.

De speciaal voor deze dag uitgezette route gaat vanaf de start naar Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt, waarvan de geschiedenis teruggaat tot 1129. We vervolgen de route langs de langste rivier van Nederland, de Linge. Door boomgaarden en langs landerijen komen de wandelaars bij het dorp Tricht, dat in 1967 werd getroffen door een windhoos. Na Geldermalsen is er aan de andere kant van de Linge een soeppost. Vanaf hier maakt de 40 km een lus naar Erichem en Kapel-Avezaath naar het oranjestadje Buren. Weer aangesloten bij de 20 km gaan slingeren alle wandelaars langs de Linge naar Enspijk. Daar is een voetveer terug naar landgoed Mariënwaerdt.

Meer informatie over de wandelroute met enkele foto's staat op: https://www.ws78.nl/Komende_tochten/2019-2020/Beesd.html

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden