Logo culemborgsecourant.nl

Shot overdonderd door Thor

  Sport

Culemborg - Met de storm Ciara in het vooruitzicht reisden de Shot-volleyballers af naar Bergambacht om daar in het strijdperk te treden tegen Thor, waar thuis met 3-1 van was gewonnen.

Het woord strijd kwam in dit treffen echter niet voor in het vocabulaire van de meeste spelers. Shot speelde niet met het noodzakelijke vuur en was met uitzondering van een enkeling, slordig in de passing en service. In de eerste set werden bovendien de aanvallers onvoldoende in positie gebracht om te scoren en na een aarzelend begin werd Shot eenvoudig opzijgezet met 25-16.

In de tweede set lukte het Shot om het initiatief naar zich toe te trekken. Servicedruk en slimme aanvallende ballen leidden tot setwinst. De rollen waren precies omgedraaid ten opzichte van de eerste set, en met een duidelijke 15-25 was de set voor Shot.

In de derde set werd deze lijn niet doorgetrokken. Afspraken werden niet voldoende nagekomen en er was onvoldoende variatie om het de tegenstander echt lastig te maken. Bij een aantal spelers leek de scherpte te ontbreken om deze dag er echt wat van te maken. Met 25-17 moest Shot de set aan Thor laten. Coach John Kemp probeerde via wissels en tactische tips nog de wedstrijd te keren, maar niets hielp.

In de vierde set werd Shot overdonderd door de sterke service en slagkracht van Thor. De set ging aanvankelijk gelijk op, maar Shot liet Thor al snel weglopen. Shot speelde zonder power en leverde de ballen te makkelijk in bij de tegenstander. Met 25-13 dropen de volleyballers af, samen met het meegereisde publiek.

John Kemp was duidelijk in zijn conclusie: “Met de instelling van vandaag winnen we geen wedstrijden. We misten de energie en alertheid, we leverden geen strijd en de technische en tactische tips werden niet voldoende opgevolgd. Thor heeft daar optimaal gebruik van gemaakt.”

Volgende week speelt Shot uit tegen NOVO uit Noordwijk.

Meer berichten