Afbeelding

Vriendenschaar degradeert naar vierde klasse

Sport 1.108 keer gelezen

CULEMBORG • Het eerste voetbalteam van CVV Vriendenschaar is zaterdag gedegradeerd naar de vierde klasse. De laatste uitwedstrijd tegen Lopik in de derde klasse D ging met 3-1 verloren.

Er was voor de wedstrijd nog een klein sprankje hoop voor de Culemborgers. Het team stond op de 12e en voorlaatste plaats. Bij winst had men theoretisch het Viaanse Brederodes en het Utrechtse DSVU nog kunnen passeren om zich op die manier te plaatsen voor de nacompetitie. Maar het mocht niet zo wezen.

Culemborg kwam na twintig minuten nog wel verdiend op voorsprong. Vincent Zuurmond gaf een mooi steekpass op Thom Souhuwai. Die schoot de bal in het doel met een strak schot. Met een prachtig afstandsschot maakte Melvin Lamens van Lopik de gelijkmaker. Na rust was het twee keer Kevin Thie, die scoorde.

Brederodes verloor uit met 4-1 van Zwaluwen Utrecht’11, terwijl DSVU met 0-0 gelijkspeelde op bezoek NiTA. Beide ploegen spelen nu nacompetitie.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)