Afbeelding

Bekeravontuur voor Vriendenschaar-2 ten einde

Sport 1.032 keer gelezen

CULEMBORG • Na een spannend en hoogstaand duel heeft Vriendenschaar-2 het dinsdagavond in de kwartfinale alsnog niet kunnen redden tegen Spakenburg-2 dat met een 2-3 uitslag als winnaar van het veld stapte.

Met vuurwerk dat rond het veld de lucht in ging, betraden beide elftallen het veld. De sfeer was er helemaal en iedereen had er zin. Na het fluitsignaal voor de aftrap ontwikkelde zich een aantrekkelijk duel waarin al in de 10e minuut Spakenburg uit een hoekschop de 0-1 binnen kopte.

Slordig spel
Ook Vriendenschaar liet zich niet onbetuigd en wist  na een halfuur spelen via Ronan Hendriksen de 1-1 te scoren. Deze stand was slechts van korte duur want door slordig spel achterin scoorde Spakenburg al twee minuten later, met een laag schot de 1-2.

En het was nog niet gedaan. Want enkele minuten voor het rustsignaal kreeg Spakenburg een strafschop na een ongelukkige botsing binnen de 16-meter. Gevolg: rusten met een 1-3 stand.

Spanning, geen doelpunten
Na de thee een iets mindere tweede helft waar pas vijf minuten de ‘beuk’ er in ging bij Vriendenschaar. Jack van Beem scoorde de 2-3 en het leek er op dat eenzelfde scenario als tegen Ajax-3 kon gebeuren. Scoren in de laatste minuten van de wedstrijd en via strafschoppen verder bekeren. Dat feest ging echter niet door. Wel veel spanning maar geen doelpunten meer.

Vriendenschaar kan terugkijken op een geslaagd bekertoernooi waarbij tegen gerenommeerde teams uitstekende resultaten werden behaald maar waarbij het team tegen ‘De Blauwen’ uit Spakenburg zijn meerdere moest erkennen.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

1.865 pakken koffie voor de Voedselbank Rivierenland Nieuws 28 mrt, 07:00
• Lynn Kools heeft onlangs haar nieuwe single 'Warmth' uitgebracht.
Lynn Kools: 'Ziggo Dome is mijn grote droom' Nieuws 27 mrt, 15:00
• De nieuwe Golf kon je kopen bij autobedrijf van Zanten in Geldermalsen.
Populaire gezinswagen: 50 jaar Volkswagen Golf Nieuws 27 mrt, 12:00
Afbeelding
Elf jonge mediatoren op de Koningin Julianaschool Nieuws 27 mrt, 10:00
• De uitvalsbasis van de Dierenambulance in Culemborg.
Dierenambulance voert gedragscode in na ongewenst gedrag op de werkvloer, (voormalig) vrijwilligers teleurgesteld Nieuws 27 mrt, 09:10