Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Internationaal jeugdtoernooi van Focus’07 en FC Utrecht

Sport 2.743 keer gelezen

CULEMBORG • Focus’07 organiseert samen met FC Utrecht een internationaal toernooi voor onder 13-teams boordevol talenten, die kunnen uitgroeien tot profvoetballers op zondag 23 april.

De lijst met deelnemende clubs is indrukwekkend. Duitsland wordt vertegenwoordigd door bekende clubs als Schalke 04, 1. FC Köln en Borussia Mönchengladbach. 

Vanuit Frankrijk reizen de talenten van Lille OSC naar Gelderland. België vaardigt Royal Antwerpen, Standard Luik en Club Brugge af. En ook de deelnemende clubs uit Nederland mogen er zijn: Feyenoord, Ajax, AZ, FC Utrecht en uiteraard Focus’07.

Het toernooi

De laatste twee clubs organiseren samen het toernooi. “Wij vinden het fantastisch om dit toernooi samen met Focus’07 op te zetten”, aldus, Nathan Wiener, trainer van FC Utrecht U13. “Het toernooi is niet alleen goed voor de eigen spelers, maar ook voor onze (internationale) relaties en het versterken van ons netwerk. Wij zijn blij om de handen met Focus’07 ineen te slaan en hopen op deze manier een boost te kunnen geven aan Focus’07 en het voetbal in de regio. De samenwerking met de bestuursleden en de vrijwilligers is fantastisch. Wij kijken uit naar een schitterende dag.”

Absolute top

Uiteraard is Focus’07 erg blij met de samenwerking met de jeugdafdeling van een betaald voetbalclub. Robert Puddu van de toernooiorganisatie: “Voor het deelnemende team van Focus is het geweldig om tegen de absolute top van Nederland, België en Duitsland te mogen voetballen. Verder is het voor alle jongere voetballers van Focus een fantastisch vooruitzicht om over een aantal jaren ook aan het Spring Tournament deel te nemen. Het stimuleert de ambitie om later ook bij een betaald voetbalorganisatie terecht te komen. Het is heel mooi om dit toernooi samen met FC Utrecht te mogen organiseren. Zij hebben het eisenpakket en het netwerk, wij de gedrevenheid om een mooi evenement neer te zetten op ons eigen terrein.”

Belangstellenden die de Europese voetbalsterren van morgen aan het werk willen zien zijn welkom op zondag 23 april vanaf 10:30 uur op de velden van Focus’07.

Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt-West Betuwe, Het Kontakt-Tiel en Het Kontakt-Culemborgse Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Drie tips voor een geslaagd vrijgezellenfeestje voor mannen Ingezonden mededeling 26 mei, 13:07
Afbeelding
Culemborg gaat incontinentie- en luiermateriaal recyclen én wasbare luiers stimuleren Nieuws 26 mei, 12:03
Afbeelding
Beperkt parkeren op de markt tijdens uitvaartdiensten mogelijk gemaakt Nieuws 26 mei, 11:08
Afbeelding
Uitdaging voor jubilerend Pieter Aafjes om op hoogste muzikale niveau te blijven Algemeen 26 mei, 10:55
Afbeelding
KWC'ers klussen op camping in Zweden Nieuws 26 mei, 06:28
Afbeelding
Rockmusical ondanks weerstand in de Gelderlandfabriek Culemborg Cultuur 25 mei, 22:53
Afbeelding
Statushouders wegwijs maken in Culemborg Nieuws 25 mei, 15:49
Afbeelding
Wezen in en om het Weeshuis in Culemborg Nieuws 25 mei, 15:45