• Kinderen aan het sporten bij Sport Balans in Culemborg.
• Kinderen aan het sporten bij Sport Balans in Culemborg. Foto: Eigen foto

Divers aanbod aan activiteiten bij Sport Balans

Sport 1.382 keer gelezen

CULEMBORG • Turnen, gymmen, freerunning, dansen, fitness en dynamic tennis. Noem het maar op en je kunt het vinden bij Sport Balans in Sporthal Parijsch. 

Met een volledig ingerichte moderne turnhal en fitnessruimte kan iedereen doen wat hij of zij wil. Dankzij de diversiteit in het lesaanbod is geen lesdag hetzelfde. “Een succeservaring is het mooiste om bij mensen te zien.”

De vereniging is voortgekomen uit de drie Culemborgse gymnastiekverenigingen Olympia, Kunst en Kracht en Kracht en Vriendschap. 

“In 2011 is Sport Balans opgericht waarbij tientallen trainers en docenten een scala aan sportactiviteiten verzorgen”, vertelt Sanne Papavoine die al jarenlang trainster en algemeen bestuurslid is bij de gymnastiek- en turnvereniging.

Turnlessen

De trainster heeft zelf jarenlang op hoog niveau geturnd. “Dit jaar ben ik daar mee gestopt omdat mijn lichaam het niet meer aankon. Wel ben ik iedere week te vinden bij de 18+ lessen en geef ik les aan kleuters en de selectieteams.” 

Daar geniet Sanne enorm van. “Turnen is een complexe sport om aan iemand uit te leggen en het überhaupt te kunnen. Het is leuk om te zien als je iemand écht iets kunt leren en daarbij mijn ervaring kan overbrengen. Daarom is een succeservaring zeker het mooiste om bij mensen te zien.”

Divers lesaanbod

Naast turnen worden er nog meer sportactiviteiten gegeven. “Denk bijvoorbeeld aan ouder-kind gym. Dat is de afgelopen tijd echt ontploft. Samen met je ouders of opa en oma kun je dan bij ons gymmen. We zijn aan het kijken of we deze lessen meerdere keren in de week kunnen geven.” Daarnaast zijn de gymnastiek- en volleyballessen onder ouderen ook een groot succes. “Veel van ons aanbod is voor zowel jong als oud. Daarom hebben we inmiddels al ruim 500 leden.”

Lid worden van Sport Balans?

De diversiteit is een groot voordeel volgens de trainster. “Ouders vinden het belangrijk dat kinderen motorisch goed kunnen bewegen en dat lukt bij deze gymnastiek- en turnvereniging. Ze krijgen hier van alles mee. Van rennen en springen tot aan rollen en klauteren.” 

Om zoveel mensen aan het bewegen te krijgen, is er altijd ruimte voor nieuwe leden. “Bij alle groepen van Sport Balans is het mogelijk om twee gratis proeflessen te volgen.”

Meer informatie over Sport Balans en waar je je kunt inschrijven voor een gratis proefles om te kijken of het iets voor jou is? Kijk dan op https://www.sportbalansculemborg.nl/index.html 

Fleur van Eeuwijk

Fleur van Eeuwijk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Praatje met de buren: basis voor warme en gastvrije omgeving Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Hondenpoep? Gemeente Culemborg vraagt om uw mening Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Stadsspeld voor Rudy Span: vrijwilliger bij Hospice Nocturne Nieuws gisteren
Afbeelding
Koninklijke Onderscheiding voor Ronald Schouten Nieuws gisteren
• Verdediger Stan de Heer van Focus'07 in actie.
Talent én plezier bij Spring Tournament bij Focus'07 Sport 24 apr, 13:17
• Kookclub klaar om samen aan tafel te gaan.
Onvergetelijke Kookclub opent deuren in Tiel Nieuws 24 apr, 12:00
Afbeelding
Jouw bijdrage voor Koningsdag in Culemborg in Het Kontakt Nieuws 24 apr, 10:54
Afbeelding
Vervelen? Niet tijdens de meivakantie! Nieuws 24 apr, 09:15