Afbeelding
Foto: Jeffrey Hol

Survivalrun voor Betuwse bikkels

Sport 1.123 keer gelezen

CULEMBORG • Op Tweede Paasdag wordt in Buren weer de survivalrun georganiseerd voor sportievelingen die zichzelf willen uitdagen op een parcours met obstakels door de boomgaarden en het historische centrum van Buren. Een survivalrun bestaat uit hardlopen met hindernissen waarvoor techniek, souplesse en kracht nodig is. En je moet niet bang zijn voor een nat pak.

De survivalrun wordt op 10 april voor de derde keer georganiseerd en ook dit jaar wordt Buren en omgeving weer het toneel van sportievelingen, spektakel en sfeer in en om het centrum van de oranjestad. Ook voor toeschouwers is het daarom een mooi evenement.

Lopers kunnen zich inschrijven voor een parcours van 5,5 kilometer of 8 kilometer. Binnen die afstanden kun je kiezen voor het zware of lichte parcours. Ook kun je je inschrijven als groep. Voor het uitlopen van de run heb je een basisconditie nodig en is het handig als je een aantal technieken beheerst. 

Om goed voorbereid aan de start te verschijnen kun sportievelingen meedoen met trainingen bij de trainingsgroep van Survivalrun Buren, Wilgjes survivalrun team. Zij trainen op woensdagavond en zondagochtend op het parcours bij Wilgje Buitensport. Hier kun ze hun basistechnieken leren en oefenen om zo snel mogelijk een apenhang te doen, een voetklem te zetten of een swing-over uit te voeren.

De organisatie is overigens nog hard op zoek naar vrijwilligers die op de dag zelf willen meehelpen.

Voor meer informatie over de survivalrun, inschrijven of meedoen als vrijwilliger kun je terecht op www.survivalrunburen.nl

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
SchulHulpMaatje zet vrijwilligers in het zonnetje Nieuws 9 jun., 09:12
Afbeelding
Straatfestival in de binnenstad: Culemborg Speelt! Nieuws 8 jun., 21:05
Afbeelding
Deelnemers tekenen voor continuering 'Sterk door werk' in Rivierenland Nieuws 8 jun., 12:57
Afbeelding
Diversiteit troef tijdens nieuw seizoen Jam, Jazz & Pizza in Gelderlandfabriek Nieuws 8 jun., 12:48
Afbeelding
Mulders sluit zich aan bij Oscar Autoverhuur om betaalbare huurauto's aan heel Culemborg te kunnen aanbieden Ingezonden mededeling 8 jun., 09:48
Afbeelding
Coop opent woensdag 14 juni als PLUS Chopinplein Culemborg Nieuws 7 jun., 13:26
Afbeelding
Veteranen nemen deel aan Battle tour naar Oosterbeek en Arnhem Nieuws 7 jun., 12:58
Afbeelding
Taart voor winnaars Koningsdag-prijsvraag Hospice Nocturne Nieuws 7 jun., 12:52