• Het vernieuwde clubhuis van CTV De Doelen in Culemborg is compleet vernieuwd.
• Het vernieuwde clubhuis van CTV De Doelen in Culemborg is compleet vernieuwd. Foto: Martin Smit

Het clubhuis van De Doelen is helemaal klaar

Sport 2.066 keer gelezen

CULEMBORG • Nadat op 15 november 2020 het clubhuis van CTV De Doelen afbrandt, ondernemen de vrijwilligers en leden van de vereniging gelijk actie. Renoveren kan niet meer dus er worden plannen gemaakt voor een nieuw clubhuis. “Het is mooi om te zien dat zo’n grote groep zich heeft ingezet. Daar ben ik trots op.”

John Maassen (55) is voorzitter van CTV De Doelen. “In de jaren ‘90 ben ik een aantal jaar penningmeester geweest bij de vereniging en ik tennis al sinds mijn dertiende. Het mooie aan de sport is dat je het alleen maar ook samen kunt doen. Ik heb altijd op hoog niveau getennist en meerdere mooie resultaten behaald.”

In het najaar van 2020 overwoog de tennisser om weer vrijwilliger te worden van de vereniging. “Op dat moment vloog ons clubhuis na een inbraak in brand. Het bestuur vroeg aan mij of ik als crisismanager en interim-voorzitter alles in goede banen wilde leiden.”

Starten met de bouw

Het bestuur heeft onder leiding van John alle taken verdeeld. “De een had contact met de brandweer, de ander met de leden van CTV De Doelen en ik nam de communicatie met de media, burgemeester en politie op me. Zo was het helder wie waar verantwoordelijk voor was.” Nadat alle financiële zaken werden afgerond, kon de bouw van het nieuwe clubhuis van start gaan. “Onze projectorganisatie bestond uit ruim dertig leden. Mensen hielden zich zoal bezig met het ontwerpen en de inrichting van een clubhuis, het terras en subsidiemogelijkheden.”

Duurzaam én veilig clubhuis

Het clubhuis is opnieuw gebouwd en ingericht. “Van de fundering tot aan de keuken en toiletten. Ik vind dat iedereen trots mag zijn op het eindresultaat.” Daarnaast is aandacht besteed aan preventie. Zo hangen er camera’s en is er surveillance. Het stukje duurzaamheid ontbreekt ook niet. “Met het oog op de toekomst is er dubbel glas, een warmtepomp en zonnepanelen.”

Dankzij de verbouwing, zal dit clubhuis opnieuw fungeren als ontmoetingsplek. “Het is daarnaast mooi om te zien dat zo’n grote groep zich heeft ingezet om dit mogelijk te maken. Ik ben het meest trots op de saamhorigheid die een extra impuls heeft gekregen.”

Feestelijke opening

Op 11 maart 2023 zal de officiële opening zijn waarbij alle leden en genodigden langs mogen komen. “Vanaf dat moment zal het clubhuis officieel in gebruik gaan. Dit is mooi op tijd voordat het tennisseizoen in april weer van start gaat.”

Fleur van Eeuwijk

Fleur van Eeuwijk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De winnaars van vorige editie wachten op hun opvolgers. Bouwdorp 2024 komt eraan!
Bouwdorp Culemborg 2024: laatste week van de zomervakantie Nieuws 20 uur geleden
Guitar Ray Nijenhuis
Blues in Gelderlandfabriek met Herbie Blues en Guitar Ray Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Voertuig te water aan de Lange Aventuurseweg in Culemborg 112 22 apr, 15:26
• Rayan Dahri ontwijkt een tackle tegen Hertha.
Focus'07 vervalt in herhaling en laat tegen Hertha weer kostbare punten liggen Sport 22 apr, 05:58
Afbeelding
Personenauto rijdt tegen boom aan op de Rommersteeg in Culemborg 112 20 apr, 15:20
• De Gang van Zaken speelde zich in Geldermalsen overtuigend naar de finale.
Wie wint Parel van de Betuwe 2024? Nieuws 19 apr, 17:38
Afbeelding
Open dag nieuwe pand Hospice Nocturne Overig 19 apr, 17:27
KEC meets Dance
Kunst Educatie Culemborg treedt op met Dance Art Studio Nieuws 19 apr, 12:00