• Thijs Verbeek brengt de aanvaller in stelling Foto: Frans Overdijk

Volleyballers Shot kloppen koploper Compaan

Sport 1.229 keer gelezen

CULEMBORG • De Culemborgse volleyballers van Shot klopten zaterdag koploper Compaen uit Oostzaan. Een mooie prestatie.

Compaan heeft een team dat lengte en slagkracht heeft in een mix van jongere en oudere spelers. Shot begon uiterst geconcentreerd aan de wedstrijd en stond in een mum van tijd met vijf punten voor, vooral door een stevige servicedruk en degelijke blokkering, waarbij Ruben Baars steeds op de goede plek stond.

Geleidelijk kwamen de Noord-Hollanders meer in hun spel en wisten ze op 13-13 het gat te dichten. Even liepen de teams gelijk op, totdat Shot aanvallend de overhand kreeg. Gevarieerd met harde slagen, dan weer slim geplaatste ballen of scorend via de handen van Compaen-spelers kwam Shot op voorsprong en hielden ze die tot het einde de set vast. De pass bleef stabiel overeind onder leiding van libero Yannick Middelkoop.

Geen antwoord
In de tweede set bleken de teams echt aan elkaar gewaagd te zijn. Shot had geen antwoord op de snelle en harde aanvallen van de tegenstander, terwijl die worstelde met de scherpe services en blokkering van Shot. Coach John Kemp wisselde en bracht Istvan Tkalecz in, die goed inviel en zijn eerste balcontacten in een punt omzette. Op 25-25 kwam de sterk spelende Bart van Aalst op service en trok Shot de set met twee punten verschil (27-25) naar zich toe.

Voor Shot leek de kat in het bakkie toen ze in de derde set op 6-0 voorkwamen. Maar Compaen gaf zich niet gewonnen, ook omdat bij Shot foutjes in het spel slopen. Bij het 22e punt kwam het team op gelijke hoogte en moest Shot met 23-25 de set toch laten aan de Oostzaanse ploeg.

Vers bloed
Voor coach John Kemp was dit het sein om nogmaals vers bloed in het team te brengen, maar dat bleek onvoldoende effect te sorteren. Wel maakte Hugo de Rooij na bijna drie maanden blessureleed zijn rentree. Met 20-25 konden beide teams zich opmaken voor de vijfde set. Coach Kemp had -indachtig een eerder verlies van de vijfde set- enkele spelers rust gegund in de vierde set. Zo konden deze spelers weer redelijk fit aantreden in de laatste set en won het team volkomen verdiend van het murw gespeelde Oostzaanse team (15-10).

Coach Kemp was natuurlijk wel een beetje teleurgesteld dat de 2-0 voorsprong uit handen werd gegeven maar ook tevreden met het harde werken en de uiteindelijke winst. Met 3-2 winst op de koploper als eindresultaat. Volgende week zaterdag speelt Shot uit tegen Irene 1 uit Bilthoven.