De start van de kletsnatte Meentcross. Foto: Veri Gutte

Hard zwoegen tijdens kletsnatte Meentcross

Sport 2.249 keer gelezen

CULEMBORG • Zondag was na een paar jaar afwezigheid de Meentcross van AV Statina weer terug. En wat voor één.

Na een week met veel regen was de ondergrond kletsnat. Het was dan ook weer een bijzondere en uitdagende Meentcross. De hardlopers gingen over het zompige gras, over het door en door natte strand en over gladde heuvels. Het spoor van de lopers werd bij iedere ronde glibberiger. Als extraatje stond er een harde wind en moesten de lopers ook een pittig buitje doorstaan. Toch gaven meerdere lopers al tijdens het lopen aan “wat een prachtig parcours!”. Het was al met al een zware cross, maar genieten voor de liefhebbers van de elementen.

Het programma ging van start met de jeugdloop over één ronde van 1,5 km.  Bij de jongens won Steyn Blommers in een tijd van 8.34 min. Femke Peper zat hier vlak achter. Zij kwam als eerste bij de meisjes over de finish in 8.43 min.

De andere lopers liepen 2, 4 of 6 ronden. Dit kwam overeen met de afstanden van ruim 3, 6 en 9 km.. De 2 ronden werd  bij de mannen overtuigend gewonnen door de nog jonge Joost Peper in een tijd van 13.57 min. De strijd 4 ronden werd bij de mannen gewonnen door Jesse Reijngoud en bij de vrouwen door Fenneke Blommers.

Benny Mulder won overtuigend de langste afstand over 6 ronden. Hij finishte in een tijd van 44.46 min. Bij de vrouwen bleef Hanneke de Kleijn lachen én hard lopen en kwam als eerste over de finish. Voor de laatste loper, die na een uur en een kwartier over de finish kwam, was er grote bewondering dat hij het had volgehouden.

Alle uitslagen staan op de website van AV Statina.

Uitslagen

Jeugdloop (tot en met 12 jaar):

Jongens 1e   plaats: Steyn Blommers, 8.34 min.

Meisjes 1e plaats: Femke Pepers, 8.43 min.

3 km:

Mannen 1e plaats: Joost Peper, 13.57 min.

Vrouwen 1e plaats: Sylvia Josso, 19.00 min.

6 km:

Mannen 1e plaats: Jesse Reijngoud, 32.48 min

Vrouwen 1e plaats: Fenneke Blommers, 36.35 min

9 km:

Mannen 1e plaats: Benny Mulder, 44.46 min

Vrouwen 1e plaats: Hanneke de Kleijn, 50.07 min.