Afbeelding
Foto: aangeleverd

Cursus Klein Vaarbewijs 1 bij watersportvereniging De Helling

Sport 1.448 keer gelezen

CULEMBORG • Watersportvereniging De Helling in Culemborg organiseert deze winter een cursus Klein Vaarbewijs I. De cursus zal plaatsvinden op 2 woensdagavonden in februari of maart en wordt gehouden in het clubschip van WV de Helling (Helling 2, Culemborg). Voor inschrijven of inwinnen van nadere informatie, graag op korte termijn, contact opnemen met Helmi Sielhorst. E-mailadres: helmi@sielhorst.com

De afgelopen vaarseizoenen zijn er veel boten van eigenaar gewisseld. Uit landelijk onderzoek blijkt dat de vaarregels niet bij iedere booteigenaar, schipper bekend zijn. Gevaarlijk vaargedrag is gesignaleerd door de politie te water, evenals Rijkswaterstaat. Het vaarbewijs is verplicht voor het huren van schepen in binnen en buitenland, voor het varen van motorboten die sneller kunnen dan 20 km/u en pleziervaartuigen langer dan 15 meter.

Tijdens de 2 avonden zal uitgebreid worden uitgelegd hoe en wat het vaarbewijs inhoud, Behandeld worden de regels op het water. Op de eerste cursusavond wordt studiemateriaal uitgereikt. 

Het examen Klein Vaarbewijs I kan via internet worden aangevraagd bij het CBR. Voor nadere informatie over het examen, zoals examenkosten zie www.cbr.nl

Voor de toekomst zal dit vaarbewijs een belangrijk document zijn. Er voor zorgen dat de veiligheid op het water voor u en mede watersporters toeneemt. 

Cursus onderhoud scheepsmotoren
Voor iedereen die wat meer wil begrijpen van de scheepsmotor van zijn jacht, sloep, tender of zomaar interesse heeft in de scheepsmotortechniek biedt WV de Helling, adres Helling 2 te Culemborg een dagcursus aan op een zaterdag in februari of maart 2023.

Er wordt ingegaan op de werking van de motor, verrichten van klein onderhoud en het zelf verhelpen van kleine storingen. Tijdens de dagcursus is een kleine opengewerkte motor op locatie aanwezig.

Bij voldoende belangstelling kan de cursus van start. Aanmelden voor de cursus en voor nadere informatie, graag op korte termijn, contact opnemen met Helmi Sielhorst. E-mail adres: helmi@sielhorst.com

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
John Kersbergen (34) zet zich al vijftien jaar in voor de Culemborgse Reddingsbrigade Algemeen 31 jan, 07:00
Afbeelding
Ringslang laat zich fotograferen op de Molenkade in Culemborg Algemeen 30 jan, 13:09
Afbeelding
Spectaculaire symfonie van natuurbeelden en muziek in Gelderlandfabriek Algemeen 30 jan, 12:57
Afbeelding
Start van gespreksgroep 'Grijs en Wijs' Algemeen 30 jan, 12:38
Afbeelding
Groene Pluim voor zonneproject Van den Heuvel Algemeen 30 jan, 12:33
Afbeelding
Schrijversdroom Culemborgse Denise Meijer komt uit Algemeen 30 jan, 12:30
Afbeelding
Minister Jetten laat zich inspireren in Rivierenland bij S-TEC Algemeen 29 jan, 20:34
Afbeelding
Gereedschap van Betuwe Wereldwijd naar trainingscentra in Zambia Algemeen 29 jan, 20:13