• De spelers van Shot steken de koppen bij elkaar.
• De spelers van Shot steken de koppen bij elkaar. Foto: Frans Overdijk

Volle buit voor Shot tegen Volley Lek en IJssel

Sport 1.399 keer gelezen

CULEMBORG • De volleyballervan Shot hebben in de thuiswedstrijd tegen Volley Lek en IJssel uit Krimpen aan den IJssel de volle vijf punten gepakt. In vier sets maakten de bezoekers geen enkele kans op setwinst. Alleen in set vier wisten de bezoekers de 20 punten te behalen. Zo boekte Shot voor de tweede keer dit seizoen een overwinning op Volley Lek en IJssel, in september werd het in de beker al 3-1 voor de Culemborgers.

Het door blessures geplaagde Volley Lek en IJssel trad aan met enkele spelers uit hun tweede team. Shot begon goed en zakelijk, en probeerde vooral met hoge servicedruk het spel van de mannen uit Krimpen aan den IJssel te ontregelen. Shot zette veel druk door de sprongservice van Henk-Jan van Doorn en strakke floaters van de rest van het team. Verdedigend stond het nog niet altijd even goed, maar de hoge servicedruk en veel direct gescoorde aanvallen zorgden voor een 25-14 setwinst.

Serviceserie
In de tweede set begon Shot niet goed en stond het al gauw 1-4 voor de bezoekers. Toch liet het team zich niet van de wijs brengen en was de schade bij 5-5 alweer gerepareerd. Shot liep al gauw weg bij de tegenstander, met name door een goede serviceserie van Rob Verbeek. Ricardo van der Velde kwam halverwege de set erin op de middenpositie, en zo werd met solide spel de set met 25-18 binnengehaald.

Naar de slachtbank
In set drie liet de tegenstander zich bijna vrijwillig naar de slachtbank leiden. Aan de kant van de bezoekers lukte niks meer, en door een enorm lange serviceserie van Thijs Verbeek won Shot de set met maar liefst 25-8. Shot kon naar hartenlust aanvallen en de tegenstander grossierde vooral in fouten. Ook vielen er enkele aces te noteren. Nadat in de vierde set een 0-5 achterstand was ingelopen, kon Shot redelijk eenvoudig richting het einde van de wedstrijd spelen. Met 25-20 was dit nog wel de spannendste set, maar thuisploeg kwam nooit echt in de problemen.

Trots
Coach John Kemp was trots op het team: “We hebben goede servicedruk en mooie variaties in de aanval laten zien. De trainingsarbeid werd beloond. Ik ben vooral trots op ons d oorzettingsvermogen om na de nederlagen in het seizoen de stijgende lijn door te zetten en het vertrouwen in elkaar te houden.”

Zesde plek
Met deze overwinning doen Shot-volleyballers net als vorige week goede zaken op de ranglijst, de mannen staan nu met 17 punten op de zesde plek. Uit de laatste twee wedstrijden werden negen punten behaald. Volgende week zaterdag is Shot vrij, en op zaterdag 26 november steken de Culemborgers de Lek over voor de derby tegen Taurus 2 uit Houten.