Uitgeschakeld in de beker, maar winst in de competitie.
Uitgeschakeld in de beker, maar winst in de competitie. Foto: Frans Overdijk

Volleyballers Shot slepen eerste overwinning binnen

Sport 1.197 keer gelezen

CULEMBORG • Het duurde even na de promotie naar de tweede divisie, maar de volleyballers van Shot hebben hun eerste competitieoverwinning behaald. Afgelopen zaterdag werden de studenten van USV Protos 2 met 1-3 verslagen. 

Bij vlagen haalde Shot het niveau waarmee vorige week in de beker werd gespeeld tegen twee teams uit de topdivisie (het op een na hoogste niveau in het Nederlandse volleybal). Toen werd er weliswaar twee keer verloren, maar Shot bood stevig weerstand waarbij spelplezier, durf en teamspirit weer volop aanwezig waren.

Stroef
In Utrecht begon de wedstrijd stroef, met veel foutjes aan beide kanten. Vermoedelijk had dat ook te maken met de positie van beide teams op de ranglijst, aangezien de winnaar goede zaken zou doen met een overwinning. Shot nam rond de 20 punten wel een voorsprong van enkele punten, maar moest die in het laatste deel weer inleveren. Uiteindelijk werd de setwinst na een spannende slotfase toch nog met 24-26 binnengehaald.

Frivool en gevarieerd
De tweede set trok Shot vol door en boekte het met frivool en gevarieerd spel een dik verdiende 15-25 winst. Snelheid, lef en killersmentaliteit, het was allemaal weer terug. In de derde set was daar opeens dan maar weer weinig van over. Shot werd vanaf de eerste service onder druk gezet en kon zich daar een lange tijd niet onderuit worstelen.

Coach John Kemp wisselde de spelverdeling wat een goede impuls bleek. Vooral door persoonlijke foutjes en toch ook weer het niet durven afmaken, bleef Shot steeds een paar punten achter. In de slotfase van deze set was alles even weg, waardoor de set met 25-19 verloren ging.

Frisse koppies
Met frisse koppies en hier en daar alweer een glimlach op het gezicht, begon Shot aan de vierde set. Door een snoeiharde service van Protos kwam Shot al snel vier punten achter. Halverwege de set kwam Shot weer op gelijke hoogte. Vanaf dat punt werd een klein gaatje geslagen en wist Shot op een efficiënte en zakelijke manier naar de set-overwinning (21-25) te spelen. Al met al een prima eerste overwinning, waardoor Shot zich steviger nestelt in de middenmoot van de tweede divisie C.

‘Terechte overwinning’
John Kemp was tevreden: “We hebben een terechte overwinning behaald, ik heb er niet aan getwijfeld dat ze de vierde set zouden binnenhalen. Een goed vervolg op vorige week, al mag het hier en daar nog wel wat constanter.”

De overwinning werd op het juiste moment behaald, met de aankomende vier cruciale duels op rij tegen directe concurrenten. Zaterdag aanstaande komt de eerste concurrent naar Culemborg, dan speelt Shot thuis in sporthal Interweij om 15.00u tegen Volley Lek en IJssel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Verenigingen verpulveren Grote Clubactie record: 12.8 miljoen euro Sport 4 uur geleden
Afbeelding
Inloopspreekuur FNV elke donderdagavond Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Focus07 Jo14-1 kampioen derde divisie Sport 4 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe elektrische Peugeot Partner voor de Flat-Express Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Workshops bij KWC voor leerlingen groep 8 over tweetalig onderwijs Algemeen 1 dec, 12:45
Afbeelding
‘A Culemborg Carol’ in de St-Barbarakerk Cultuur 1 dec, 12:10
Afbeelding
PvdA wil duidelijkheid over sluiten loket voor aanvragen energietoeslag Algemeen 1 dec, 11:25
Afbeelding
Culemborg zoekt nieuwe stadsdichter Algemeen 1 dec, 10:30