Afbeelding
Foto: aangeleverd

Culemborgse Mixed Hockeyclub (CMHC) start lustrumjaar met groot feest

Sport 1.746 keer gelezen

CULEMBORG • De Culemborgse Mixed Hockeyclub (CMHC) bestaat 50 jaar en start het lustrumjaar op 15 oktober met een groot feest.

Alle leden en oud-leden (18+) zijn welkom. Om 19:00 begint de borrel waarin we de oude verhalen op kunnen halen en aansluitend natuurlijk een ouderwets hockeyfeest.

Activiteiten
“En de rest van het jaar hebben we allerlei activiteiten voor voor jong en oud, zoals wedstrijden tussen reünieteams , clinics, mossel- en beerpong-avonden”, zegt lustrumcommissielid Marieke Dresselhuys. Marieke komt uit een echte hockeyfamilie die vanaf het begin van de oprichting heel veel voor de club heeft gedaan. Elke lustrumcommissie vergadering weet ze dan ook wel weer een prachtig verhaal uit de oude doos op te dissen uit de rijke historie van CMHC. “We verwachten veel reünisten te ontmoeten. Via de site cmhc.nl kun je je opgeven.”

Na een eerste poging in 1960 (waar nu het wijkgebouw in ‘t Veld is), is deze hockeyclub officieel opgericht op 25 oktober 1972 met een contributie voor senioren van 70 gulden en voor junioren 35 gulden. Vanaf het begin zijn de clubkleuren rood blouse/shirt met een witte rok/boek. Decennia lang was “’t bolle kantje” het clubblad met wedstrijdindelingen, bestuursmededelingen, wedstrijdverslagen tot hele polemieken. Inmiddels is alles digitaal, maar er komt zeker nog een papieren lustrumeditie.

Terweijde
In het begin werden velden en clubhuis gedeeld met andere clubs: Culemborg 67, de Rugbyvereniging, Garuda Maluku en vanaf 1980 nog met Tennisclub Terweijde en SGV (in clubhuis “de Driemaster”) . Ondertussen groeide CMHC door en werden de twee grasvelden op Terweijde vervangen door twee kunstgrasvelden.

“Ik heb de tijd van mijn leven bij CMHC, al zolang ik een hockeystick kan vasthouden. Altijd fanatiek kunnen sporten, veel beleefd op toernooien, goed gefeest en veel mooie mensen leren kennen” zegt veteranen A speler Matthijs Stevens en tevens actief bestuurslid.

Derde veld
In 2011, CMHC was inmiddels gegroeid naar ruim 650 leden, werd een geheel nieuw clubhuis betrokken en een derde veld aangelegd. “We zijn trots op de mooie accommodatie, een plek om met veel plezier te hockeyen, te trainen, cursussen te volgen, te ontmoeten en de wedstrijd af te sluiten met ‘de derde helft’”, zegt voorzitter Roger van Asselt. “Ik kijk uit naar een gezellig lustrumjaar waar we voor iedereen, van jongste jeugd van 6 tot de veteranen 60+, van de G-hockeyers tot de ouderen van de woensdagmiddag, van trimhockeyer tot vrijwilliger activiteiten hebben. En overal zijn oud-leden welkom om hun fijne tijd bij CMHC her te beleven.”

Marjon de Lange

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
NS-station kleurt oranje: Culemborg in actie tegen geweld tegen vrouwen fotoreportage 26 nov, 08:32
Afbeelding
Oud-directeur Da Vinci SG Simon Kools overleden Algemeen 26 nov, 07:47
Afbeelding
Gedicht ‘Kinderen voor Culemborg’ gepresenteerd Algemeen 25 nov, 10:45
Afbeelding
Geen verhuizing voor tuincentrum Van den Hurk Algemeen 25 nov, 10:21
Afbeelding
Gemeenteraad wil gezamenlijke projecten voor zonne-energie stimuleren Algemeen 25 nov, 09:04
Afbeelding
Culemborgse raad pleit voor hogere treinfrequentie richting Utrecht en ‘s Hertogenbosch Algemeen 25 nov, 08:51
Afbeelding
Ronald Boomhouwer vijftig jaar bij Suitbertusparochie Algemeen 24 nov, 17:12
Afbeelding
Huldiging vrijwilliger Martin Holtrop van de Zonnebloem Algemeen 24 nov, 17:06