• BCC 1 met van links Stephen Tjoa, Erik Wolf, Chloë Amelo, Soemitro Kasanwidjojo, Jasmine Paap, Somrak Doornebosch en Kristey Latukolan. Bo Kneefel ontbreekt.
• BCC 1 met van links Stephen Tjoa, Erik Wolf, Chloë Amelo, Soemitro Kasanwidjojo, Jasmine Paap, Somrak Doornebosch en Kristey Latukolan. Bo Kneefel ontbreekt. Foto: aangeleverd

Badminton Club Culemborg start competitie in eerste divisie met thuiswedstrijd

Sport 3.550 keer gelezen

CULEMBORG • De spelers van Badminton Club Culemborg 1 (BCC) maken zich op voor de nieuwe competitie. Op 18 september is Velo 2 uit Wateringen in sporthal Interweij de tegenstander in de eerste wedstrijd in de eerste divisie B.

Daarmee keren de Culemborgers na lange tijd weer terug in de subtop van het vaderlandse badminton. ,,En dit team moet in staat worden geacht zich te kunnen handhaven’’, blikt coach Rick Paap vooruit. ,,We hebben een brede selectie van acht spelers. Een aantal heeft ervaring op dit niveau, voor anderen wordt het hun eerste kennismaking.’’

Nationale beker
Het in 1971 opgerichte BC Culemborg speelde tussen 1989 en 2010 vrijwel onafgebroken in de hoogste of een na hoogste klasse. Nog altijd is het halen van de nationale beker in 1995 het hoogtepunt in de clubhistorie. Na ruim twintig jaar volgde de zwanenzang. Ondanks handhaving in de eredivisie, kon geen volwaardig team worden samengesteld.

Culemborg trok zich terug en moest anoniem verder in de vierde divisie. Na enkele magere jaren promoveerde Culemborg naar de derde divisie. Een kentering, want met een mix van ervaren en jonge spelers werd de weg omhoog ingezet. In 2020 keerde de hoofdmacht terug in de tweede divisie, afgelopen seizoen werd de sprong naar de eerste divisie gemaakt.

Vreemdelingenlegioen
In BCC 1 zit overigens geen enkele Culemborger meer. Jasmine Paap woont evenals pa Rick in Vianen en komt het dichtst uit de buurt, de anderen komen van Twello en Zeewolde tot Capelle aan den IJssel. “Dat is bij alle clubs zo”, weet Rick Paap. “Je mag als club blij zijn als je een leuk team bij elkaar krijgt. De spelers hebben het ervoor over om naar Culemborg te reizen omdat we ze een prettige sfeer bieden.”

Strategie
Culemborg treedt aan in een poule met negen clubs uit alle windrichtingen. Onder meer Haarlem, Amersfoort, Utrecht en zelfs het Limburgse Landgraaf staan in de navigatie. Over de strategie in de eerste partijen houdt coach Paap zich op de vlakte. ,,We gaan de tegenstander niet wijzer maken’’, lacht hij. ,,Laat ik het er bij houden dat we hebben nagedacht wie de singles doet en wie de dubbel en de mix.’’

Foto: BCC 1 met van links Stephen Tjoa, Erik Wolf, Chloë Amelo, Soemitro Kasanwidjojo, Jasmine Paap, Somrak Doornebosch en Kristey Latukolan. Bo Kneefel ontbreekt.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
1.865 pakken koffie voor de Voedselbank Rivierenland Nieuws 14 uur geleden
• Lynn Kools heeft onlangs haar nieuwe single 'Warmth' uitgebracht.
Lynn Kools: 'Ziggo Dome is mijn grote droom' Nieuws 27 mrt, 15:00
• De nieuwe Golf kon je kopen bij autobedrijf van Zanten in Geldermalsen.
Populaire gezinswagen: 50 jaar Volkswagen Golf Nieuws 27 mrt, 12:00
Afbeelding
Elf jonge mediatoren op de Koningin Julianaschool Nieuws 27 mrt, 10:00
• De uitvalsbasis van de Dierenambulance in Culemborg.
Dierenambulance voert gedragscode in na ongewenst gedrag op de werkvloer, (voormalig) vrijwilligers teleurgesteld Nieuws 27 mrt, 09:10
Druk bezig met de onderschildering.
Vernieuwing van muurschildering aan de Westersingel Nieuws 26 mrt, 15:00
• Sandra Wormgoor (l), Maria van Vlerken en Miranda van der Klaauw (r).
Wereld komt samen in het Talencafé van Culemborg Nieuws 26 mrt, 12:00
Afbeelding
CREATURE: jonge mensen lopen voor het klimaat, in navolging van Franciscus van Assisi Nieuws 26 mrt, 10:39