Afbeelding
Foto: Aangeleverd

D-Day voor de F1 van korfbalvereniging SGV

Sport 591 keer gelezen

CULEMBORG • Afgelopen zaterdagochtend was het D-Day voor de F1 van SGV. Na het ongeslagen reeks en een daaropvolgend kampioenschap in de zaalcompetitie kon zaterdag ‘De Korfbaldubbel’ 2021-2022 worden binnengesleept door op het eigen veld te winnen van VIKO uit Vianen. 

Het werd een echte kraker, want de bezoekers waren duidelijk niet van plan mee te werken aan het kampioensfeestje. Al snel keek SGV tegen een 0-3 achterstand aan en mochten ze ‘superspeler’ Eden (extra speler) inbrengen. Hiermee ging het scoreverloop op en neer en sloten we het eerste kwart met een 2-4 achterstand. Scores daarbij van Eden en Luuk. 

Met verse krachten Mehr en Thijs begon het spel beter te lopen en Thijs deed zijn naam als topscorer eer aan en SGV bleef in het kielzog van het goed spelende VIKO. Na het tweede kwart keek SGV nog altijd tegen een achterstand van 6-7 aan. Hierna was het echter de beurt aan SGV. 

Tal van schotkansen volgden, de druk werd opgevoerd, de VIKO-dames werden kort verdedigd door Vieve, Abigayle en Jaan en de fysieke kaart werd meermaals gespeeld. Wat helaas ook resulteerde in drie (gemiste) strafworpen voor VIKO. De vele kansen voor SGV leverden echter maar twee scores op en er werd nagelaten afstand te nemen van VIKO in dit derde kwart, 8-7. 

Toen, in het vierde kwart, kwam de ‘Wet van Murphy’ om de hoek kijken en werd het zowaar weer gelijk 8-8. De spanning steeg, een gelijkspel was ook genoeg, maar de jongste wedstrijdkorfballers van SGV bleken, na een lang en slopend seizoen, toch in staat om de wedstrijd over de streep te trekken. 

Met scores van Thijs, Mehr en Eden loodsten zij SGV in veilige haven en was het kampioenschap een feit. Na afloop van deze zenuwslopende wedstrijd vierde het zevental een bescheiden feestje en ontvingen een prachtige medaille van succescoach Els Brochard.

Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt West Betuwe, Het Kontakt Tiel en Het Kontakt Culemborgse Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Sem vertelt in Gelderlandfabriek over zijn vorige leven als Britt Cultuur 9 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks/PvdD: 'Weg met wegwerpluiers, gebruik wasbare luiers' Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Agora Basics bakt appeltaarten voor bewoners Zorgcentrum Kulenborg Algemeen 22 mrt., 11:19
Afbeelding
Culemborg en Buren strijden tegen elkaar in het NK tegelwippen 2023 Algemeen 22 mrt., 11:11
Afbeelding
Internationaal jeugdtoernooi van Focus'07 en FC Utrecht Sport 22 mrt., 10:56
Afbeelding
Buurtbemiddeling ElkWelzijn steeds vaker ingeschakeld Algemeen 21 mrt., 12:21
Afbeelding
Stichting Stadsgidsen Culemborg start met de gratis stadswandelingen Expositie-Lezing-Rondleiding 21 mrt., 11:25
Afbeelding
Project Jeugd van de Buurt organiseert 'Nachtvoetbal' Sport 21 mrt., 10:04