<p>Links Machid El Boustati, rechts Mohamed Fanoui</p>

Links Machid El Boustati, rechts Mohamed Fanoui

(Foto: Arno voor de Poorte)

‘Onze hele vereniging zat erin’

  •   keer gelezen   Sport

CULEMBORG • Voorzitter Machid El Boustati en penningmeester Mohamed Fanoui staan op de zwartgeblakerde stenen bij de ingang van het gedeelte van het sportpark dat ze mogen gebruiken om met hun club Fair Play te trainen en te voetballen. Op deze plaats is hun container met alle voetbalspullen in vlammen opgegaan. 


“De struiken hieromheen zijn allemaal verbrand. Het moet een enorme vuurzee zijn geweest,” zegt Machid. “We zijn alles kwijt,” treurt Mohamed. “Onze hele vereniging zat in die container.” 

Een buurman uit de nabijgelegen Pinksterbloem komt belangstellend informeren hoe het met de afwikkeling van de opgelopen schade gaat. Hij zegt en passant dat hij degene is geweest die om half drie ‘s nachts alarm heeft geslagen toen hij de vlammen uit de container zag slaan. Machid weet dat Fair Play vanaf nu op de goedgeefsheid van zusterverenigingen en donaties van leden plus sponsors is aangewezen. “De container stond hier onverzekerd. Twee maal heb ik het risico via een tussenpersoon geprobeerd aan te bieden. Kansloos. Niemand wilde dit risico meedragen met ons.” Het onderzoek naar de brand in de container waar de inventaris van voetbalclub Fair Play stond, heeft tot nu toe niets opgeleverd. De politie heeft camerabeelden bekeken en buurtonderzoek gedaan, maar dat was tevergeefs. Volgens de politie is het lastig verder onderzoek te doen. Dat misschien wel nooit duidelijk wordt wie achter de brand zit is heel erg naar, aldus de voorzitter.

Arno voor de Poorte
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten