• De vrouwen van Betuwse Ladies' Circle die op 2 maart hun 10-jarig bestaan vierden tijdens een galadiner.
• De vrouwen van Betuwse Ladies' Circle die op 2 maart hun 10-jarig bestaan vierden tijdens een galadiner. Foto: Eigen foto

Ladies’ Circle 75: ‘Wij zijn een hechte club”

Nieuws 1.906 keer gelezen

CULEMBORG • Ladies’ Circle 75 is een serviceclub voor ondernemende vrouwen tot 45 jaar. Zij staan voor vriendschap en service en zetten zich in voor goede doelen door geld in te zamelen of vrijwilligerswerk te verrichten. Dit doet deze groep al 10 jaar met veel enthousiasme, betrokkenheid en plezier. “Deze mooie mijlpaal hebben we onlangs gevierd!”

Ladies’ Circle Nederland bestaat bijna 50 jaar. In Culemborg zijn Michaëla Wielinga en Suzanne Kienjet een Ladies’ Circle begonnen. Michaëla (44): “Omdat er geen Ladies’ Circle in de omgeving was, wilden wij dit zelf oprichten. We hebben destijds een avond georganiseerd en verschillende vrouwen uitgenodigd.” De positieve reacties zorgden ervoor dat op 12 april 2014 Ladies’ Circle 75 Betuwse Bloesems officieel werd opgericht.

Actief en betrokken

Inmiddels bestaat de club uit achttien actieve en betrokken vrouwen. Alieke van Zandwijk (43) is er al vanaf het begin bij. “Mijn man was lid van de Ronde Tafel en zo leerde ik Michaëla kennen. Haar man was daar namelijk ook lid van. Zo raakten we met elkaar in gesprek en vroeg ze of ik in de Ladies’ Circle wilde komen die zij aan het oprichten was.” Alieke vond het leuk om in een gezellig en sociaal netwerk te komen. Daarbij is de groep vrouwen ook heel verschillend. “Denk aan diverse achtergronden, de woonplaats en waar hun kinderen op school zitten.”

Het was tegelijkertijd ook fijn om in zo’n warm bad terecht te komen

Niet alle vrouwen zitten er al vanaf het begin bij. Zo is Margaux Smeets (40) pas in 2020 erbij gekomen. “In 2019 ben ik naar Culemborg verhuisd. Mijn buurvrouw Lotte was al onderdeel van Ladies’ Circle en zij vroeg of ik het leuk vond om een keer kennis met de rest te maken.” Dit sprak Margaux aan waardoor ze besloot om mee te doen. “Ik vind het leuk om samen met deze gezellige vrouwen activiteiten te organiseren en te kunnen bijdragen aan de maatschappij. Het was tegelijkertijd ook fijn om in zo’n warm bad terecht te komen nadat ik hier kwam wonen.”

Ondanks dat alle vrouwen het heel erg naar hun zin hebben, is het wel zo dat zij op hun 45e de Ladies’ Circle moeten verlaten. “Dat is wel jammer hoor”, vertelt Michaëla. “Maar het is ook leuk om te zien hoe nieuwe ladies erbij komen en dat iedereen de acties en leuke activiteiten met de dames op haar eigen manier vormgeeft.” En na de Ladies’ Circle stopt het gelukkig niet. “Er bestaat ook nog een 45-plus groep. Ondanks dat zij geen goededoelenactiviteiten organiseren, komen ze nog wel regelmatig samen dus daar ben ik blij mee!”

Hoogtepunten van de afgelopen 10 jaar

De afgelopen jaren heeft Ladies’ Circle in Culemborg en omgeving ontzettend veel gedaan. Daar blikken de drie vrouwen dan ook trots op terug. Alieke: “Ieder jaar mag je je opgeven voor een bepaalde commissie. De ene commissie regelt bijvoorbeeld alle goededoelenacties en de ander regelt de leuke uitjes zoals een weekendje weg.” Elke commissie bestaat uit een aantal ladies. “Het is aan hen om een thema of actie te kiezen. Waar het geld voor een goed doel naar toe gaat, overleggen we wel met elkaar.”

We kunnen niet kiezen wat het allerleukste was 

Deze commissies hebben ieder jaar weer leuke activiteiten en acties georganiseerd. Margaux: “We kunnen niet kiezen wat het allerleukste was. De goededoelenfeesten en het zelfgemaakte kookboek waarmee we geld op hebben gehaald voor zowel landelijke als lokale initiatieven, staan wel op nummer één. Zo hebben we vorig jaar ruim zesduizend euro opgehaald voor de tuin van het nieuwe Hospice Nocturne. Iedere keer als ik langsfiets, voel ik me trots dat we daar een steentje aan hebben bijgedragen.”

Op 2 maart werd de mijlpaal van 10 jaar Betuwse Ladies’ Circle goed gevierd tijdens een galadiner. En voor de komende jaren hopen ze nog heel veel te mogen doen voor het goede doel en vrijwilligersacties. “Daarnaast hoop ik ook dat we elkaar zullen blijven helpen. Als iemand namelijk een tegenslag heeft, wordt diegene altijd geholpen. Dat is heel bijzonder om te ervaren”, vertelt Alieke.


Wie: Deze lokale Ladies’ Circle bestaat uit achttien vrouwen.
Wat: Ieder jaar zetten ze zich in om geld in te zamelen voor goede doelen of ze verrichten vrijwilligerswerk met hun serviceprojecten.
Waarom: Ze zetten zich graag in voor de maatschappij en vinden het ook erg gezellig om samen te komen.

Fleur van Eeuwijk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Klaverjassen bij Vriendenschaar: laatste avond van het seizoen Sport 17 mei, 11:00
Afbeelding
Autopuzzeltocht Zonnebloem Culemborg Nieuws 17 mei, 09:01
• De Sint zet dit jaar voet aan wal in Vianen.
Landelijke intocht Sinterklaas dit jaar in Vianen: 'Trots dat we hem in Vijfheerenlanden mogen ontvangen' Nieuws 17 mei, 07:06
Afbeelding
Kennismaken met korfbal op Kangoeroedag Sport 17 mei, 07:00
• Grote ravage voor het pand van de Poolse supermarkt.
Plofkraak bij Poolse supermarkt aan de Varkensmarkt in Culemborg 112 17 mei, 05:41
• Wethouder Mischa Peters tijdens haar ritje met de koetspaarden.
PvdD: 'Ritje met paard-en-wagen een dieronvriendelijk showtje' Nieuws 16 mei, 15:55
Afbeelding
Meld een activiteit aan voor 'Warme Zomerweken' ElkWelzijn Nieuws 16 mei, 15:00
Afbeelding
Hassan loopt 20 km voor Betuwe Wereldwijd Nieuws 16 mei, 11:00