Afbeelding
Foto: Limbowand

Battle of the Boats voor jongeren: wie wint dit jaar?

Nieuws 1.267 keer gelezen

REGIO • De snelste en mooiste boot bouwen? In een samenwerking tussen jongeren en bedrijven in de regio, organiseert Hub Rivierenland voor de vierde keer de Battle of the Boats. De Battle of the Boats start op 20 maart met een grote kick-off bij De Lingeborgh in Geldermalsen. 

Dit project biedt jongeren de kans om samen met bedrijven een boot te ontwerpen, bouwen en deel te nemen aan een vaarwedstrijd.

Limbowand, deelnemer Battle of the Boats
Limbowand uit Tiel is er voor de tweede bij, nadat hun deelname vorig jaar direct resulteerde in de aanwerving van een nieuwe medewerker. Nils van Oest, directeur van Limbowand, deelt zijn ervaring: “De Battle was vorig jaar een leuke beleving voor ons team. We eindigden op een mooie tweede plaats in de race met ons team van de ICT-opleiding.”

Nieuwe werknemer Thomas
Het bedrijf Limbowand, als marktleider in Europa voor op maat gemaakte rondwanden voor professionele fotostudio’s, heeft voornamelijk behoefte aan allround technisch personeel.

Van Oest vervolgt: “We merken dat de instroom van technisch personeel best achterloopt in de regio. Tijdens de Battle maakten we kennis met Thomas. Hij liet zien hoe hij werkt, en het bleek een goede match met ons bedrijf. Thomas ontdekte tijdens het project dat hij graag met zijn handen werkt in plaats van veel zittend werk achter de computer.” 

“Nu, na het afronden van zijn stages, werkt hij twee dagen per week bij ons totdat hij zijn opleiding voltooit. Hij doet bij ons van alles, van schuren tot schilderen. We zijn blij met hem en zijn benieuwd naar de vruchten van de Battle of the Boats dit jaar. Een project wat ook een mooie samenwerking is binnen ons team!”

Deelnemende scholen 
Deelnemende scholen zijn onder andere KWC, Lek en Linge Culemborg, Van Lodenstein College, ROC Rivor, De Lingeborgh, Westeraam, Olympus en Maarten van Rossem.

Deelnemende bedrijven
Bedrijven zoals De Vree en Sliepen, Van Dillen Bouwbedrijf, JCVANKESSEL, Van Mourik Bouw, Bouwmensen Rivierengebied, DeepYachts, Timmer, Elk Welzijn, Boudewijn transport en Limbowand hebben hun medewerking toegezegd voor deelname.

Wedstrijd op 14 juni
De vaarwedstrijd vindt plaats op 14 juni op het Eiland van Maurik waar ook publiek van harte welkom is.

Meer informatie: www.hubrivierenland.nl.

Elly van Kuilenburg

Elly van Kuilenburg schrijft als journalist voor Het Kontakt-West Betuwe en incidenteel ook voor de andere Betuwse titels van Het Kontakt

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Een vol plein tijdens de prijsuitreiking van vorig jaar.
Internationaal Jeugdtoernooi bij Brederodes: 'Willen deze traditie in stand houden' Sport 18 mei, 16:56
• Een preview van de nieuwe aanblik van het restaurant.
De Helling wordt opnieuw een restaurant, raad akkoord met verkoop Nieuws 18 mei, 15:16
Afbeelding
Twijfels en vraagtekens bij plan om permanent 300 vluchtelingen op te vangen in Culemborg Nieuws 18 mei, 06:28
Afbeelding
A2 tussen Empel en Deil gedeeltelijk dicht Nieuws 17 mei, 18:00
• De Wens Ambulance bij de kersenboomgaard.
'WensAmbulance Gelderland' is de nieuwe naam voor Veluwse WensAmbulance Nieuws 17 mei, 15:00
Afbeelding
Klaverjassen bij Vriendenschaar: laatste avond van het seizoen Sport 17 mei, 11:00
Afbeelding
Autopuzzeltocht Zonnebloem Culemborg Nieuws 17 mei, 09:01
• De Sint zet dit jaar voet aan wal in Vianen.
Landelijke intocht Sinterklaas dit jaar in Vianen: 'Trots dat we hem in Vijfheerenlanden mogen ontvangen' Nieuws 17 mei, 07:06