• Yelena (links) en Tamara (rechts) doen samen mee aan de Alpe d'HuZes.
• Yelena (links) en Tamara (rechts) doen samen mee aan de Alpe d'HuZes. Foto: Fleur van Eeuwijk

Tamara en Yelena van der Hek doen samen mee aan de Alpe d’HuZes

Nieuws 1.316 keer gelezen

RAVENSWAAIJ • Op 6 juni doet Tamara van der Hek samen met haar dochter Yelena mee aan de Alpe d’HuZes. Ze leveren een bijdrage aan de strijd tegen kanker.

Opa en schoonzus overleden
Na een aantal jaar wikken en wegen besloot Van het Hek uit Ravenswaaij vorig jaar mee te doen aan de Alpe d’HuZes. “Op mijn twaalfde overleed mijn opa en zeventien jaar geleden overleed mijn schoonzus (36). Zij liet twee jonge kinderen na. Maar ook de afgelopen jaren ben ik veel mensen in mijn omgeving verloren aan de gevolgen van kanker.”

Tamara wil haar steentje bijdragen en doet daarom dit jaar mee voor haar opa, Alexandra, oom Jan, Greet, Jhon, tante Ria, Lois en alle anderen.

Het klinkt cliché maar vreemden worden echt vrienden.

De Alpe d’HuZes van 2023 was voor Tamara een bijzondere ervaring. “Het is lastig om te omschrijven hoe het daar is en welke sfeer er hangt. Het klinkt cliché maar vreemden worden echt vrienden.” 

Daarnaast heeft Tamara ook een andere kijk op het leven gekregen. “Je ziet wat er écht toe doet en dat het leven zoveel mooier kan zijn als mensen zonder haat en nijd met elkaar omgaan.”

Tijdens deze emotionele rollercoaster, zijn een aantal momenten haar bijgebleven. “Het ene moment stond je te lachen en dan weer te huilen. Maar ook het neerzetten van kaarsen langs de koersroute is me bijgebleven. Ik stond toen in bocht 9 met prachtig uitzicht en was daar kaarsen aan het aansteken die allemaal een persoonlijke boodschap bevatten.”

Donatie uit onverwachte hoek
Ook kwam er een donatie uit onverwachte hoek. “Ik raakte in gesprek met twee mensen en vertelde mijn verhaal. Ze besloten 150 euro te doneren en daar sta ik nog steeds versteld van!”

Yelena (13) is de dochter van Tamara en besloot om dit jaar samen met haar moeder mee te doen. “Ik wil graag ervaren wat mijn moeder heeft meegemaakt en ik vind het belangrijk om geld in te zamelen voor dit goede doel.” 

Sponsorloop of bakken
Om haar klasgenoten van Lek en Linge erbij te betrekken, wordt er op 27 februari een gastles gegeven door Robin Clement van de Alpe d’HuZes. “Ik hoop dat we leuke acties kunnen bedenken. Denk aan een sponsorloop of bakken voor het goede doel.”

Daarbij wordt er op maandag 18 maart een Benefiet avond georganiseerd bij ’t Veerhuys in Beusichem. “Mensen kunnen telefonisch reserveren voor een driegangen diner van 36 euro. Hiervan gaat 6 euro naar de Alpe d’HuZes, evenals elk zesde drankje.” 

Paardrijlessen en sauna
Daarnaast zijn ze ook van plan om tijdens die avond een veiling te organiseren. Tamara: “Hiervoor zijn we leuke dingen aan het regelen. Naast dat lokale ondernemers zoals Bloemenhuis Terwyde en Dokman Tweewielers meehelpen, zijn er ook paardrijlessen en sauna entree bonnen van Sauna Resort Beemster.”

Ik weet dat ik het niet voor mezelf doe

Er staan ook donatieboxen bij de Coop in Beusichem, de PLUS op het Chopinplein in Culemborg en bij Verhallen. “Ook werken we samen met de Coop en PLUS samen om statiegeld in te zamelen.” 

Tamara is blij dat ze dit soort acties nu gemakkelijker durft te organiseren. “Vorig jaar vond ik het spannend maar ik weet dat ik het niet voor mezelf doe waardoor de drempel lager is om dit te regelen.”

Wandelen en vrijwilligerswerk
Tamara en Yelena zullen een week bij de Alpe d’HuZes aanwezig zijn. “Ik zal dan meehelpen met allerlei vrijwilligerstaken en Yelena zal - naast het vrijwilligerswerk - iedere dag ook een paar uur naar school moeten.” 

Op de koersdag zullen ze als team genaamd ‘Dreamwalkers’ de top samen bereiken. En wat die koersdag extra bijzonder maakt? “Yelena is dan jarig!” De twee hopen nog meer geld op te kunnen halen met allerlei acties. 

Alpe d’HuZes
Onder het motto ‘opgeven is geen optie’ beklimmen op één dag 5000 deelnemers fietsend, hardlopend, of wandelend maximaal zes keer de Alpe d’Huez. Ieder jaar wordt er geld ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Tamara: “Ik hoop dat we ervoor kunnen zorgen dat er in de toekomst niemand meer doodgaat aan deze ziekte.”

Doneren? Kijk dan op https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/Dreamwalkers

Fleur van Eeuwijk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De winnaars van vorige editie wachten op hun opvolgers. Bouwdorp 2024 komt eraan!
Bouwdorp Culemborg 2024: laatste week van de zomervakantie Nieuws 17 uur geleden
Guitar Ray Nijenhuis
Blues in Gelderlandfabriek met Herbie Blues en Guitar Ray Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Voertuig te water aan de Lange Aventuurseweg in Culemborg 112 22 apr, 15:26
• Rayan Dahri ontwijkt een tackle tegen Hertha.
Focus'07 vervalt in herhaling en laat tegen Hertha weer kostbare punten liggen Sport 22 apr, 05:58
Afbeelding
Personenauto rijdt tegen boom aan op de Rommersteeg in Culemborg 112 20 apr, 15:20
• De Gang van Zaken speelde zich in Geldermalsen overtuigend naar de finale.
Wie wint Parel van de Betuwe 2024? Nieuws 19 apr, 17:38
Afbeelding
Open dag nieuwe pand Hospice Nocturne Overig 19 apr, 17:27
KEC meets Dance
Kunst Educatie Culemborg treedt op met Dance Art Studio Nieuws 19 apr, 12:00