• De ontwerpers onthullen hun ontwerp: Fruittruck.
• De ontwerpers onthullen hun ontwerp: Fruittruck. Foto: aangeleverd

Corsoclub Buren opent nieuwe loods

Nieuws 1.191 keer gelezen

BUREN • Corsoclub Buren opende zaterdag haar nieuwe onderkomen aan de Hennisdijk in Buren. Onder toeziend oog van velen werd de loods, waar de afgelopen maanden hard aan is gewerkt, geopend door wethouder Bettink.

Burgemeester Ostendorp sprak mooie woorden en door de leden werd een appelboom geplant, als symbool voor een vruchtbare toekomst. De nieuwe bouwlocatie biedt de corsoclub niet alleen continuïteit, maar ook de mogelijkheid tot het opstarten van een jeugdwagen. Aansluitend daarop biedt het ook mogelijkheden voor andere aan het fruitcorso gerelateerde activiteiten, zoals een eigen moestuin.

‘Beleef, Bouw en Proef’
De realisatie van de nieuwe plek kwam tot stand met de hulp van enthousiaste vrijwilligers, Gebr. Van Kessel en Stichting Jan Nieuwenhuyzen. Onder het thema ‘Beleef, Bouw en Proef’ wordt de jongste jeugd uit Buren en omgeving uitgenodigd om op educatieve en creatieve wijze kennis te komen maken met groente en fruit.

Zelf groente verbouwen
Zo staan er excursies bij lokale telers op het programma en biedt de moestuin mogelijkheden om zelf groente te verbouwen. Zo leren deelnemers waar voedsel vandaan komt, leggen ze een relatie tussen het voedsel van de boerderij, de corsowagen én proeven ze letterlijk hoe lekker en gezond groente en fruit daadwerkelijk is.

Fruit proeven
Tijdens de opening zijn ook de ontwerpen voor de wagens van 2024 onthuld. De grote wagen is een ontwerp van Jochem Schoots en Dennis Voorendt met de titel ‘Fruittruck’. Deze wagen zal tijdens het Fruitcorso niet alleen schitteren, maar het publiek ook werkelijk laten proeven van het fruit op de wagen. Hiervoor komen op de wagen koks te staan, die de producten vanaf de wagen bereiden en aanbieden aan het publiek.

Blije bijen
De jeugdwagen rijdt onder de naam ‘Wij zijn er weer BIJ!’. Het is een wagen vol blije bijen, ontworpen door Chantal de Morée. Met deze wagen wordt de terugkeer van de Burense jeugd naar het Fruitcorso gevierd. Voor de bouw is iedereen in de leeftijd van 8 tot 16 jaar uit Buren en de omliggende dorpen welkom.

Aanmelden of op de hoogte blijven kan via Instagram @corsoclub_buren of email (corsoclubburen@gmail.com). Uiteraard zijn ook bij de grote wagen nieuwe gezichten welkom.

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De winnaars van vorige editie wachten op hun opvolgers. Bouwdorp 2024 komt eraan!
Bouwdorp Culemborg 2024: laatste week van de zomervakantie Nieuws 16 uur geleden
Guitar Ray Nijenhuis
Blues in Gelderlandfabriek met Herbie Blues en Guitar Ray Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Voertuig te water aan de Lange Aventuurseweg in Culemborg 112 22 apr, 15:26
• Rayan Dahri ontwijkt een tackle tegen Hertha.
Focus'07 vervalt in herhaling en laat tegen Hertha weer kostbare punten liggen Sport 22 apr, 05:58
Afbeelding
Personenauto rijdt tegen boom aan op de Rommersteeg in Culemborg 112 20 apr, 15:20
• De Gang van Zaken speelde zich in Geldermalsen overtuigend naar de finale.
Wie wint Parel van de Betuwe 2024? Nieuws 19 apr, 17:38
Afbeelding
Open dag nieuwe pand Hospice Nocturne Overig 19 apr, 17:27
KEC meets Dance
Kunst Educatie Culemborg treedt op met Dance Art Studio Nieuws 19 apr, 12:00