Er was volop speelmogelijkheid
Er was volop speelmogelijkheid Foto: Yvonne Brouwers

Nazomeren in Culemborgse wijk Voorkoop

Nieuws 1.400 keer gelezen

CULEMBORG • Ongeveer 70 bewoners uit de wijk Voorkoop ontmoeten elkaar zondag op een zeldzaam mooie nazomerdag. 

Het terrein Speelhart aan de Kamille was klaargemaakt met tenten, vlaggen, een DJ-hoek, tafels en banken, een springkussen en veel spelletjes en spelen. Voor jong en oud. Vanaf 16 uur was er een picknick.

Er was een hoge opkomst waar iedereen (zie foto) het uitstekend naar de zin had en onder het genot van een hapje en drankje kon genieten van zon, muziek en contacten.

PREZZENT
De bewoners van het nabijgelegen complex van PREZZENT waren natuurlijk ook aanwezig en bemanden een kraampje waar ze lekkers konden verkopen. Verkopen dan via een stempel op een strippenkaart.

Enthousiast
Iedereen was zeer enthousiast over het feit dat zoiets in de eigen buurt wordt georganiseerd. Een ideale en ontspannen gelegenheid om je buren en buurtbewoners te leren kennen. Tijdens een spelletje KUBB of jeu de boules, tijdens het eten of gewoon tijdens het rondlopen.

Actieve buurtbewoners
Dit alles was mogelijk gemaakt door enkele actieve buurtbewoners (verenigd in de Stichting Hart van Voorkoop) en met financiële steun van het Buurtcomité van de gemeente Culemborg.

Tijdelijk in gebruik
Speelhart is één van de drie terreinen die de stichting tijdelijk van de gemeente in bruikleen heeft en waar veel activiteiten worden georganiseerd. Hoofddoel is om bij te dragen aan de sociale cohesie in deze wijk waar veel bewoners al decennia lang wonen.

Ander doel is om de terreinen een andere functie te geven dan alleen braakliggend en dus uitnodigend tot verloedering. De 3 terreinen grenzen aan elkaar en vormen zo ook echt het hart van Voorkoop. Naast de verschillende speel- en beweegmogelijkheden op Speelhart is er een veld (Vlinderhart) met een hondenuitlaat, 25 fruitbomen (appels, peren en pruimen) voor vrije pluk en een heel groot plukbloemenveld. Het grasveld nodigt uit tot picknicken. Het derde terrein (Tuinhart) bevat een groot aantal volkstuintjes. Voor iedereen in de wijk die wil tuinieren om eigen groente, fruit of bloemen wil kweken.

Dansen bij DJ Tim van PREZZENT
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Gelderlandfabriek versterkt organisatie en gaat volgende fase in Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Inwoners ontvangen button met afbeelding van de 'Engel van Culemborg' Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Thuiswedstrijd waterpolo jeugdteam in zwembad de Waterlinie Sport 10 uur geleden
Afbeelding
Proeverijen van de wijnen uit BOB Rivierenland in december Nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
PvdD wil algeheel verbod op het voeren van dieren in de openbare ruimte Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
'KEC connects' tijdens winterconcert Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Kerstfair in het oude stadhuis in Culemborg Nieuws 6 dec., 12:00
Afbeelding
Botsing op de N320 te Culemborg Nieuws 6 dec., 10:17