• Nadine Vink-Boers (links) en Daniëlle Buijsman (rechts) vertellen meer over de nieuwe locatie.
• Nadine Vink-Boers (links) en Daniëlle Buijsman (rechts) vertellen meer over de nieuwe locatie. Foto: Fleur van Eeuwijk

Opening nieuwe locatie Waldorfschool de Werfklas

Nieuws 2.017 keer gelezen

CULEMBORG • Op vrijdag 29 september van 16.00 tot 19.30 uur is er een openingsfeest en oogstmarkt om de nieuwe locatie van de Werfklas in te luiden.

Waldorfschool de Werfklas is een kleinschalige onderwijsvernieuwende school aan de Parallelweg Oost 23 B in Culemborg. De school heeft als streven om kinderen te laten opgroeien tot wilskrachtige volwassenen. Zij zullen in de toekomst in staat zijn om praktisch en bewust handelend in het leven te staan. “Omdat onze school te groot werd, moesten we opzoek naar een nieuwe locatie.”

In klas vier (groep 6) geeft Daniëlle Buijsman les aan de onderbouw. Zij is de Werfklas, samen met collega Annemarijke ten Thije, in 2003 begonnen met vier leerlingen. “Inmiddels is de school uitgegroeid tot 134 leerlingen van vier tot en met achttien jaar. Het was altijd al het idee om een school, vrij van de overheid en gebaseerd op de antroposofische menskunde, vorm te geven. “Het leerplan is hierbij afgestemd op de ontwikkeling van de mens.”

Nieuwe locatie

De zoektocht naar een nieuwe locatie duurde lang maar uiteindelijk kwam deze plek naar voren. “De verbouwing duurde een jaar maar dan heb je ook wat”, vertelt coördinator Nadine Vink-Boers. “Samen met ouders, leerlingen en leerkrachten hebben we deze grond omgetoverd tot een prachtige school.”

De leerlingen zitten in schottenketen die tijdens de verbouwing omgetoverd konden worden tot een fijn klaslokaal. Nadine: “Daarbij hebben we alles geïsoleerd en voorzien van airco.” Naast de kleuterklas, een gemeenschappelijke ruimte, keuken en een gebouw voor de onder- en bovenbouw, is er ook genoeg speelruimte. “In de toekomst willen we graag op ons eigen terrein de ambachten huisvesten, waar half oktober een begin mee wordt gemaakt. De leerlingen doen de ambachtelijke vakken nu af en toe elders. En het zou leuk zijn als we een boerderij kunnen realiseren. Onze moestuin staat in ieder geval al!”

Openingsfeest en oogstmarkt

Aanstaande vrijdag 29 september zal de hele school omgetoverd worden zodat de nieuwe locatie officieel geopend kan worden. Daniëlle: “Het begint om 16.00 uur en we starten met acrobatiek en accordeon, daarna zal onze oud-leerling Martin Oei een pianostuk spelen. Vervolgens is er een ceremonie om het gebouw in te luiden en hebben de leerlingen allerlei wensen op vlaggetjes geschreven.”

Daarna zullen de onder- en bovenbouwleerlingen (lees basisschool en voortgezet onderwijs) zingen en is het tijd voor de oogstmarkt. “Hier vinden allerlei activiteiten plaats voor jong en oud. Denk aan het branden van een sleutelhanger tot aan freerunnen. Ook is er een loterij en kun je raden hoe zwaar de pompoen is. Daarnaast staan er kraampjes met handgemaakte producten.” De hele middag staat in het teken van bruisend samenzijn.

“Iedereen is welkom die dag!” Benieuwd geworden naar de Werfklas? Op 11 oktober is er een informatieavond. Ook zijn ze nog op zoek naar een docent Engels. “En mocht je ons graag willen helpen? Je hulp is altijd welkom.” www.werfklas.nl

Fleur van Eeuwijk

Fleur van Eeuwijk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Gelderlandfabriek versterkt organisatie en gaat volgende fase in Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Inwoners ontvangen button met afbeelding van de 'Engel van Culemborg' Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Thuiswedstrijd waterpolo jeugdteam in zwembad de Waterlinie Sport 12 uur geleden
Afbeelding
Proeverijen van de wijnen uit BOB Rivierenland in december Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
PvdD wil algeheel verbod op het voeren van dieren in de openbare ruimte Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
'KEC connects' tijdens winterconcert Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Kerstfair in het oude stadhuis in Culemborg Nieuws 6 dec., 12:00
Afbeelding
Botsing op de N320 te Culemborg Nieuws 6 dec., 10:17